Lennusadama 200 000. külastaja oli Pärnu Ülejõe Gümnaasium

Lennusadama pressiteade, 11.10.2012

Täna, 11. oktoobril saabus Lennusadamasse 200 000. muuseumikülastaja, kelleks sai Pärnu Ülejõe Gümnaasiumi 12. a klass.

200 000. külastaja võttis vastu Lennusadama tegevjuht Ott Sarapuu. Kuna tegemist oli ühiskülastusega, kuulutas Sarapuu ühe inimese asemel kogu 20-liikmelise Pärnu Ülejõe Gümnaasiumi 12.a klassi grupi sümboolselt 200 000. külastajaks. Seejärel oli õpilastel võimalus ühiselt helistada kella, mida üks ja ainus kord oli siiani helistatud Lennusadama avamisel. Kõiki pidulikku sündmust tunnistama sattunud külastajaid ootas seejärel Lennusadama fuajees tordisöömine.

Samaaegselt saabus Lennusadamasse ka teine suur grupp Pärnust. „Võime öelda, et 200 000. külaline oli suvepealinn Pärnu,“ naljatles Lennusadama tegevjuht Ott Sarapuu ja kutsus tordile ka teised külalised.

„See oli väga meeldiv üllatus, et just meiega täitus Lennusadama 200 000. külastus. Olin Lennusadamasse tulekut planeerinud juba alates suvest, kui käisin kohaga ise tutvumas. Otsustasin ka oma klassi siia ekskursioonile tuua, kuna tegemist on ilmselt Eesti ainsa muuseumiga, mis oma kaasaegsuse ja interaktiivsuse poolest suudab konkureerida suurte muuseumidega mujal maailmas,“ rääkis Pärnu Ülejõe Gümnaasiumi inglise keele õpetaja ja 12.a klassi klassijuhataja Kai Kõks.

Eesti Meremuuseumi Lennusadam on merenduse ja meresõja ajaloo muuseum, mis asub unikaalsetes vesilennukite angaarides Kalamajas.  200 000 külastust täitus tänavu mais avatud Lennusadamal viie esimese tegevuskuuga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.