Eestis algasid Neilpryde RS:X purjelaua Euroopa noorte lahtised meistrivõistlused

Eesti Jahtklubide Liidu pressiteade, 02.07.2012

2. juulist kuni 7. juulini 2012 peetakse Tallinnas, Pirita rannas NeilPryde RS:X purjelauaklassi lahtised Euroopa noorte meistrivõistlused.

RS: X purjelauaklassEilse avamistseremoonia järel  oli end võistlustele registreerunud kokku 14 erinevat riiki: Valgevene, Hispaania, Suurbritannia, Ungari, Iisrael, Itaalia, Holland, Poola, Venemaa, Rootsi, Türgi, Ukraina, Eesti, Ameerika Ühendriigid. Suurima osalejate arvuga neist Poola (13 osalejat) ning Suurbritannia (11 osalejat). Kokku osaleb võistlustel  40 noormeest ning 21 neidu.

RS: X olümpiaklassis läbitakse sobivate ilmastikutingimuste korral kokku 3 sõitu päevas, eraldi arvestus poiste ja tüdrukute seas. Sõidud toimuvad esmaspäevast laupäevani, algusega kell  11:00. Etapi lõplikud koondtulemused selguvad 6 päeva jooksul ning võitjad kroonitakse saabuval laupäeval.

Alanud purjelauavõistlused tõotavad tulla põnevad – kohal on kõik kolm Euroopa noorte RS:X purjelauaklassi  parimat. Oma tiitlit on tulnud Tallinnasse kaitsma hetke sarja liider, poolakas Pawel Tarnowski (POL 182). Head võidu tunnet ihaldavad ka teise koha omanik Stuart Hards (GBR – 597) ning kolmandal kohal platseeruv Joe Bennet (GBR – 49). Võistluste ainsa eestlasena on võitlusvalmiduses Betti Vainküla (EST-212,Team Extreme).

Pirita rand ootab kõiki sportlastele kaasa elama kas kohapeal või EMT ja Delfi vahendusel web-live`is: http://event.extreme.ee/

Võistluste ajakava, pressiteated, tulemused jm. lisainfo:  http://event.extreme.ee/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.