Anna Pohlak teenis Laser Radial MM-lt pääsu olümpiale

Saksamaal Boltenhagenis peeti täna Laser Radial klassi maailmameistrivõistlustel kaks viimast võistlussõitu. Eilsete sõitude järel oli Anna Pohlakul olümpiapilet käe ulatuses. Täna parandas ta oma positsioone veelgi ning tagas Eestile olümpiapääsme Laser Radial klassis.

Anna Pohlak | Foto: Aivar Kullamaa
Anna Pohlak | Foto: Aivar Kullamaa

Tänane päev algas taas tuule ootamisega, kuid merebriis saabus eilsega võrreldes varem ning tuule kiirus oli kohati isegi kuni 8 m/s.

Otsustaval võitluspäeval võitis Anna Pohlak (Tallinna Jahtklubi) kõigepealt esimese sõidu ning teenis teises sõidus 19. koha. Üldarvestuses tähendab see Annale 71. kohta ja Londoni olümpianormi täitmist.

Londoni olümpiaregati kvalifikatsioonivõistlused on nüüdseks kõigis kümnes paadiklassis peetud ja Eesti purjetajad osalevad olümpial viies paadiklassis:
Finn – Deniss Karpak
Laser – Karl-Martin Rammo
Laser Radial – Anna Pohlak
RS:X – Ingrid Puusta
RS:X – Johannes Ahun
Varasemalt on Eesti purjetajad osalenud olümpiaregatil kõige enam kolmes paadiklassis, seega oleme Londoni olümpial rekordiliselt suurelt esindatud.

Anne-Mari Luik (Rein Ottosoni Purjespordikool) sai täna kirja 51. ja 29. koha ning lõpetas MM-i üldkokkuvõttes 97. kohaga.

Liina Kolk (Saaremaa Merispordi Selts) finišiseeris täna 21. ja 38. kohaga ning lõpetas regati üldkokkuvõttes 124. kohaga. Katri Plooman (TJK) lõpetas tänased mõlemad sõidud 61. kohaga ning sai kokkuvõttes 130. koha.

Maailmameistriks tuli Pekingi olümpiahõbe leedulanna Gintare Scheidt. Hõbedale purjetas hiinlanna Xu Lijia ja pronksile soomlanna Sari Multala.

Käesolevad maailmameistrivõistlused on Laser Radial klassile 2012 Londoni Olümpiamängude teiseks kvalifikatsiooniregatiks detsembris Austraalias peetud 2011. aasta olümpiaklasside maailmameistrivõistluste järel. Kui 2011 MM-il jagati välja 75% Olümpia riigikohtadest, siis nüüd võisteldi ülejäänud 25% ehk 9 riigikoha nimel.

Võistluste kodulehekülg: http://www.laserworldchampionship.com/en/

Eesti Purjetamiskoondist toetavad Tallinna Sadam, Starter, Vopak E.O.S., Marinepool, LTT, Eesti Loots, Matek ja Planestar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.