Deniss Karpak püsib MK etapil liidrikohal

Prantsusmaal Hyeres’is käimas oleval neljandal purjetamise maailma karika etapil, Semaine Olympique Francaise regatil lisas Deniss Karpak täna oma skoori taaskord suurepärased tulemused ning on Finn klassis endiselt võistlust juhtimas.

Deniss Karpak

Eilsel MK etapi avapäeval mõlemas võistlussõidus esikoha saavutanud Finni-purjetaja Deniss Karpak (Karpak Sailing Team) jätkas tänagi edulainel  – esimeses sõidus tuli teine koht, järgmine aga õnnestus taas võita. See tähendab Karpakile kokkuvõttes 41 mehe konkurentsis tugevat liidripositsiooni.

Ingrid Puusta (Noblessneri Jahtklubi) seilas naiste RS:X purjelauaklassis täna 24. ja 11. koha vääriliselt ning on hetkeseisuga tõusnud 21. positsioonile. 40 naise seas on liidriks kerkinud poolatar Maja Dziarnowska.

Naiste 470 klassis pidid Marjaliisa ja Elise Umb (Purjespordiselts Maru) leppima 31. ja 32. finišikohaga ning on kahe võistluspäeva järel 48 paatkonna hulgas 29ndad. Esikohal on Hollandi naiskond Lisa Westerhof ja Lobke Berkhout.

Argo Vooremaa (ESS Kalev Jahtklubi) sai Laseril oma kvalifikatsioonilaevastiku 26. ning seejärel juba tubli 7. koha ning on kokku 106 mehe seas tõusnud 47ndaks. Kaarel Kruusmägi (Saaremaa Merispordi Selts) tulemusseeriasse lisandusid oma fliidi 35. ja 30. koht ning sportlane on hetkel hoidmas 104. positsiooni. Juhib Uus-Meremaa purjetaja Andy Maloney.

Star klassis võistlevad Alar Volmer ja Mihkel Kosk (Noblessneri JK) said täna kirja 14. ja 10. koha ning paraku ka ühe valestardi karistuse ning on 25 meeskonna konkurentsis 18ndad. Kõrgeimat positsiooni hoiavad kanadalased Richard Clarke ja Tyler Bjorn.

Suurema osavõtjate arvuga Laser Standard klass võistleb teisipäevani kolmes  kvalifikatsioonigrupis, edasi aga jätkatakse sõite finaalgruppides. Ülejäänud klassides, kus Eesti sportlased esindatud, purjetatakse regatt ühe laevastikuna. Reedel seilavad iga klassi 10 parimat topeltpunktid andvas medalisõidus.

Regati kodulehekülg ja tulemused: http://sof.ffvoile.fr/

Purjetamise maailma karikasarja peetakse tänavu neljandat korda. Sari koosneb seitsmest etapist, millest viis peetakse Euroopas, üks Austraalias ning üks USA-s. Sportlaste jaoks lähevad kokkuvõttes arvesse seitsmest etapist viis paremat tulemust. Sarja avaetapp, Sail Melbourne – The Asia Pacific Regatta peeti 6.-12. novembril Austraalias. Teiseks osavõistluseks olnud Rolex Miami OCR purjetati USA-s 23.-28. jaanuaril. Semaine Olympique Francaise regatile eelnes Hispaanias Mallorca’l 31. märtsist 7. aprillini kestnud Trofeo Princesa Sofia MAPFRE nimeline võistlus. Viiendaks osavõistluseks on Delta Lloyd regatt Hollandis Medemblikis 22.-26. mail, eelviimaseks Skandia Sail For Gold Regatta 2012. aasta olümpiavetes, Suurbritannias Weymouth’is 4.-9. juunil ning sari lõppeb Kiel Week regatiga Saksamaal 16.-20. juunil. Maailma Karikale võistlevad ainult olümpiaklassid.

Purjetamise Maailma Karika kodulehekülg: http://www.sailing.org/worldcup/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.