Tule merele purjetama ja osalema 2012. aasta suve suurimal seiklusel -The Tall Ships Races 2012

Algamas on 2012. aasta suve suurim seiklus, mis viib Eesti noored purjetajad Eestist Aafrikani ja seal tagasi Euroopasse. Eesti jahi St. Iv pardal saab kuni 50 Eesti noort osaleda maailma suurima osalejate arvuga regatil The Tall Ships races 2012, kus võistlevad moodsad jahid kõrvuti väga suurte purjelaevadega nagu seda on näiteks MIRSEDOVja KRUZENSHTERN.

St. Ivi meeskonda ootab ees 3 võidusõitu ja üks suur kruiis ning pärast The Tall Ships Races 2012 lõppu võidusõit Dublinist Liverpooli. Kokku läbitakse üle 6000 meremiili.

The Tall Ships Races on eelkõige suurejooneline purjelaevade regatt, kuid ka värvikas merefestival, mis sel aastal külastab Atlandi ookeani rannikul asuvaid kuulsusrikka ajalooga sadamalinnu. Regatti võõrustavatesse sadamatesse oodatakse purjekaid ja nende meeskondi vaatama kuni 4000000 pealtvaatajat.

Et  Eesti jahi St. Ivi meeskonnas saaks avamereregatil purjetada võimalikult
palju noori, siis vahetame suve jooksul erinevates sadamates mitmeid kordi meeskonda.

Kes purjetavad

The Tall Ships Races õppepurjekate avamereregatil seilavad purjekate meeskonnaliikmetena noored vanuses 16-25 eluaastat või siis üle 25. aastased, kes onhingelt noored. Kõige olulisem on soov purjetada, võistelda, seigelda, et näha kohti, kuhu muidu elu jooksul naljalt ei satu. Saint Malost Dublinini on ainukeseks meeskonnaliikmetele seatud piiranguks, et jahi meeskonnas peab võidusõiduetappidel olema 50% meeskonnast nooremad kui 26. aastased. St. Ivi meeskonnas purjetamiseks ei pea olema eelnevat purjetamiskogemust ega
meresõiduoskusi. Purjeõppe ilu ongi see, et kõik vajalik õpetatakse juba jahis
ja purjetamise käigus.

 

Kust kuhu ja millal seilma

Suur merereis ja seiklus algab Tallinnast 20. juunil 2012, kui asub teele jaht St. Iv. Juba Tallinna lahest lahkudes algab purjeõpe ja tihe meeskonnatöö. Järgmiseks sihtpunktiks on Kiel, kus toimub ka esimene meeskonnavahetus. Teel Kieli saab nautida purjetamist Läänemerel ning kui tuul ja meri lubab,  tehakse ka vahepeatusi. Kielist lahkudes läbime Kieli kanali ja purjetame Põhjamerel Saksamaa, Hollandi, Belgia ja Suurbritannia rannikul. Selle etapi viimane peatus on Saint Malo, mis on The Tall Ships Races 2012 stardisadam. Prantsusmaalt Saint Malostalgab The Tall Ships Races 2012 esimene võidusõit, mis kulgeb läbi Biskaia lahe ja Atlandi ookeani Lissaboni, kus pärast 4-päevast merefestivali toimub teine võidusõit Cadizi. Cadizist algab Cruise-In-Company lõik, kui laevastik sõbralikult koos A Corunasse sõidab. A Corunast toimub kolmas ja viimane võidusõit Iirimaale Dublinisse.Dublinist tuleme tagasi Eestisse. Ka see sõit jaguneb kolmeks  etapiks koos väikese lisavõidusõiduga Liverpooli.

Kuna etapid erinevad raskusastmelt ja kestvuselt, siis on kõigil võimalik leida endale sobiv. On nii raskemaid kui kergemaid sõite, palavat suve, aga ka saabuva sügise hõngu. Kogu võidusõidu ajakava ja maksumust on näha allpool olevas tabelis. Juhime kõigi tähelepanu sellele, et MTÜ Eesti Noorte Purjeõppeselts “STA Estonia” liikmeks astunutele kehtivad regatil osalemisele soodushinnad. Astu liikmeks!

Anna oma osalussoovist esimesel võimalusel teada meilitsi Info@staestonia.eu. Samale aadressile võib pöörduda kõigi küsimustega meiega koos purjetamise, Purjeõppeseltsi tegevuse, The Tall Ships Race regati, sihtkohtade, The Tall Ships Races laevastiku purjekate jm asjassepuutuva kohta. Omaani Sultanaadi stipendiumi kohta saab infot siit lingilt.

TSR 2012 ajakava

Et olla kursis meie tegevuse ja plaanidega, fännake Eesti Noorte Purjeõppeseltsi lehekülge Facebookis ja kõik meie uudised ning pakkumised jõuavad teieni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.