Jaano Martin Ots: Jahisadam väärtustab piirkonda

Seoses rahalugemistuhinaga on Kärdlas lõkkele löönud vaidlused jahisadama vajalikkuse ja suuruse üle. Sel teemal võtab Hiiu Nädalas sõna Eesti Väikesadamate Arenduskeskuse juhatuse liige ja ajakirja Paat peatoimetaja Jaano Martin Ots.

Väikelaevasadam toob piirkonnale tulu hoopis teisiti kui panga või rahandusministeeriumi laenukalkulaatoriga arvutada saab, jahisadam väärtustab piirkonda. Kuressaare jahisadama otseseid majandusnäitajaid, mida Kärdla sadama vastased on näiteks toonud, saab mitut moodi tõlgendada. Väidan, et tänu Kuressaare jahisadama ehitusele on Saaremaale üleüldse tekkinud Georg Otsa, Rüütli ja Meri nimelised SPA-d koos oma töökohtadega ning nende ümber välja arenenud kaunis piirkond. Kas praegune puhkerajoon oleks Kuressaare Tori abaja randa kerkinud ka siis, kui sinna oleks jäänud endised roogu kasvanud mudased rannad?

Kärdla sadama pilt
Kärdla sadama pilt Hiiu Nädalast

Mõtlikukstegevat, aga samas positiivset energiat kumavat artiklit loe SIIT.

Tänases Hiiu nädalas sadama teemal ka esiküljeartikkel: Kärdla linn on raske valiku ees

Tänasel Kärdla volikogu istungil tuleb arutusele linnavalitsuse esitatud eelnõu, millega soovitakse linna laenukoormust ligemale 1,6 miljoni euro võrra suurendada. “Me teeme praegu linna arengu mõistes ajaloolist otsust, mis hakkab meid väga suuresti mõjutama,” ütles linnapea Georg Linkov.

Mairold

meremees ja sulesepp

One thought to “Jaano Martin Ots: Jahisadam väärtustab piirkonda”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.