Jäämurdetööd Eesti vetes, 12.04.2012

Veeteede Ameti pressiteade, 12. märts 2012

Jäämurdehooaja algusest, 31. jaanuarist 2012. a on Veeteede Amet Pärnu ja Liivi lahel osutanud jäämurdeteenust 44 laevale. Soome lahel on alates 6. märtsist abistatud 19 laeva. Pärnu ja Liivi lahel teenindab laevu EVA-316 ja Soome lahel Vidar Viking.

Soome lahel töötab jäämurdja praegu peamiselt Kunda ja Sillamäe piirkonnas, möödunud nädalal vajas neli laeva jäämurdja abi ka Muuga lahel. Praegu liiguvad laevad Muuga sadama piirkonnas jäämurdja abita. Tallinna ja Muuga lahel on triiviv väga hõre jää, mis ei takista laevaliiklust. Kunda ja Sillamäe sadama piirkonnas on suured ja rüsistunud triivivad jääväljad, mille paksus on kohati kuni 35 cm.

Pärnust Sorgu saareni on kuni 45 cm paksune kinnisjää, Sorgu saarest lõuna ja lääne pool triivjää, mis on osaliselt rüsistunud. Suurem osa Pärnu sadamat külastavaid laevu vajab jäämurdja abi.

9. märtsil taastas Veeteede Amet laevaliikluse Väinameres ja Munalaid-Kihnu laevatee alal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.