BLRT Grupp ja Gamesa uurivad võimalusi koostööks Balti riikides

BLRT Grupi pressiteade, 28.02.2012

Üks Baltimaade suuremaid tööstuskontserne BLRT Grupp AS ja ülemaailmne tuulegeneraatorite projekteerimise, tootmise, paigaldamise ja teenindamise liider Gamesa kirjutasid Energy Worldwide vahendusel alla vastastikuse mõistmise memorandumile. 

See dokument kinnitab kahe ettevõtte vastastikust huvi koostöövõimaluste uurimise vastu Baltimaades.

„Meie kontserni jaoks on see suurepärane võimalus tugevdada oma positsiooni taastuvenergiaturul,“ seletas Kristina Arutjunova, BLRT Grupi juhatuse esimehe abi avameretööstuse küsimustes. Ta lisas: „Meie kontsernil on suur keeruliste avamere tuuleenergeetika  metallkonstruktsioonide tootmise kogemus. Koos Gamesaga uurime ka teisi võimalusi, näiteks maapealsete tuulegeneraatorite tornide tootmisliini avamiseks“.

„Soovime  laieneda Põhja-Euroopas ja eriti Baltimaades,“ ütles Dirk Matthys, Gamesa Põhja-Euroopa esinduse juhatuse esimees. „Seepärast tahamegi selgitada välja võimalused koostööks BLRT Grupiga.“

BLRT Grupp on mitmel alal tegustev ja arenenud struktuuriga kontsern, mis töötab Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Norras, Poolas, Venemaal ja Ukrainas. Täna kuulub BLRT Grupi koosseisu 72 ettevõtet, mis omavad juhtivaid positsioone sellistel tegevusaladel nagu laevaehitus, laevaremont, metallkonstruktsioonide tootmine, metalli müük, masinaehitus, vanametalli töötlemine, tööstusgaaside tootmine, transpordi- ja sadamateenused. Kontserni eelkäijaks on Vene-Balti Laevaehitustehas, mida otsustati rajada Kopli poolsaarele 1912. aastal.

Gamesa on ülemaailmne tuulegeneraatorite projekteerimise, tootmise, paigaldamise ja teenindamise tehnoloogialiider. 18 tegevusaasta jooksul on ettevõte paigaldanud tuulegeneraatoreid võimsusega üle 24 000 MW kokku 30 riigis. Ettevõttel on 30 tootmisüksust Euroopas, USAs, Hiinas, Indias ja Brasiilias ning töötajate arv ulatub 8000-ni. Ettevõte projekteerib, valmistab ja paigaldab generaatoreid, samuti pakub kuni 16 300 MW generaatorite opereerimis- ja teenindamisteenust. Tänaseks on Gamesa on rajanud üle 5000 MW võimsusega tuuleparke ja töötab arendusprojektide kallal, mis võimaldavad rajada Euroopas, Ameerikates ja Aasias veel 24 500 MW tuuleparke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.