Karpak on tõusnud maailma edetabelis üheksandaks

Viimatiavaldatud rahvusvahelise purjetamisliidu ISAF maailma edetabelis on Finnil purjetav Deniss Karpak kerkinud seni kõrgeimale, 9. kohale.

Deniss KarpakKuu aja taguses edetabelis asetses Deniss Karpak (Karpak Sailing Team) veel 12. kohal,  nüüd on sportlane aga oma positsiooni tervelt kolme koha võrra parandanud, kusjuures Finn klassi kõrgeim edetabelikoht oli talle siiani kümnes positsioon. Samas klassis purjetav Lauri Väinsalu (Rein Ottosoni Purjespordikool) hoiab 32. asetust. Tabeli liider on britt Edward Wright.

Kahepaadil 470 purjetavad Marjaliisa Umb ja Elise Umb (Purjespordiselts Maru) paiknevad naiste maailma edetabelis hetkeseisuga 31. kohal, ränkingut juhivad aga hispaanlannad Tara Pacheco ja Berta Betanzos.

Laser klassis on Karl-Martin Rammo (ROPK/Tallinna Jahtklubi) hetkel 44. ja Argo Vooremaa (ESS Kalev Jahtklubi) 60. kohal. Liider on Austraalia purjetaja Tom Slingsby.

Purjelauaklassis RS:X võistlev Ingrid Puusta (Noblessneri Jahtklubi) on naiste seas hoidmas karjääri parimat asetust, 54. kohta. Meeste maailma ränkingus on Johannes Ahun (Noblessneri JK) 75. kohal, oma seni parimatel kohtadel on aga Henri Kaar (Team Extreme) 88. ning Kevin Jakobson (Noblessneri JK) 105. positsiooniga. Esikohta hoiab naistest hispaanlanna Blanca Manchon ja meestest poolakas Piotr Myszka.

Ka kahemehepaadil 49er purjetavad Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (Noblessneri JK) on oma purjetamiskarjääri parimal, 62. kohal. 49er klassis paiknevad edetabeli tipus austerlased Nico Delle-Karth ja Nikolaus Resch.

Naiste paadiklassis Laser Radial mahub Eesti purjetajatest esisaja sisse 91. kohta hoidev Anne-Mari Luik (ROPK), Anna Pohlak (TJK) on veidi tagapool – 102. positsioonil. Belglanna Evi Van Acker on hoidmas esikohta.

Open Match Race distsipliini maailma edetabelis on eestlastest tugevaim Mati Sepp, paiknedes seni parimal, 47. kohal. Liider on Ian Williams Suurbritanniast.

ISAF maailma edetabel järjestab purjetajad nende viimase kahe aasta võistlustulemuste põhjal. Punkte on võimalik saada ISAF Grade’i omavatel regattidel võisteldes. Järgmine edetabelijärjestus avaldatakse 11. aprillil.

ISAF maailma edetabel: http://www.sailing.org/events&rankings.php

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.