BLRT Grupp ehitas veel ühe gaasipraami

BLRT Grupi pressiteade, 30.01.2012

Lääne-Norras tuli liinile BLRT Grupi poolt ehitatud gaasi jõul töötav praam Edøyfjord.

edoyfjord

Uus praam teenindab Edøya-Sandvika liini Smølas, Nordmøre ringkonnas. See ehitati  Norra transpordiettevõttele Fjord1 Fiskerstrand BLRT ühisettevõtte poolt. Projekteerimistööd teostas samuti ühisettevõte  – Multi Maritime AS (Førde, Norra), kere ja lõppehituseelsed tööd teostas Western Baltija Shipbuilding (Klaipeda, Leedu), lõppehitus ja katsetused aga viidi läbi Fiskerstrand Verft AS-is (Ålesund, Norra).

«Uus praam on järjekordne tõestus sellest, et meie kontsern on võimeline ehitama keskkonnasõbralikke laevu alates projekti väljatöötamisest  ning  dokumentatsiooni vormistamisest lõpetades ehitamisega „võtmed kätte“ põhimõttel,“ rõhutas kontserni juhatuse esimees Fjodor Berman. «Turutrendid annavad põhjust uskuda, et tulevik on just selliste praamide päralt. Loodan, et vajalik infrastruktuur areneb aktiivselt ka Baltimaades ja meil tekib võimalus ehitada selline praam ka Eesti jaoks,“ lisas ta.

Praami pikkus on 66,4 m, suurim laius 13,6 m, mahutavus – 50 autot või 4 veoautot koos reisijate autodega. Praam võtab pardale 146 reisijat, kaasa arvatud meeskond. Praam on ehitatud vastavalt Det Norske Veritase klassile, selle kogumahutavus on 1634 tonni. Laeval on kaks Caterpillar mootorit, mis mõlemad   käitavad  oma Schottel asimuutkäiturit. Praam arendab ekspluatatsioonikiirust 11-12 sõlme. Uus praam võib käia ka avamerel Euroopa Liidu C kaubanduspiirkonnas

Fiskerstrand BLRT AS on Norras 2007. aastal registreeritud ühisettevõtte, millest  50%  kuulub Fiskerstrand Verft-ile (Ålesund, Norra) ja 50%Western Shipyard-ile (Klaipeda, Leedu). Western Shipyard kuulub kontserni BLRT Grupp, mille peakontor asub Tallinnas, Eesti. Kontserni koosseisu kuulub 72 ettevõtet, mis pakuvad tööd 4000 töötajale Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Norras, Venemaal, Poolas ja Ukrainas.

Lisaks laevaehitusele pakub kontsern ka kvaliteetset laevade projekteerimis- , remondi-  ja moderniseerimis-  ning utiliseerimisteenust. Märkimisväärseid tulemusi on kontsern saavutanud ka kõrgtehnoloogiliste metallkonstruktsioonide tootmises, masinaehituses, vanametalli töötlemises, stividori- ja sadamateenuste osutamises.

Fjord1 on Norra üks suuremaid transpordiettevõtteid, mis opereerib praame, reisi- ja ekspresslaevu, busse ning tegeleb turismiga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.