Homme on Meremuuseum koolilastele tasuta

Meremuuseumi pressiteade, 31.08.2011

Koolilapsed on eriti oodatud Lennusadamasse osalema suure unistuste laeva joonistamises ja külastama maailma suurimat jääaurikut Suur Tõll.

Kell 18 algab Lennusadamas joonistamise aktsioon, mille käigus valmib koolilaste abiga Lennusadama muuseumi uus eksponaat – unistuste laev. Selleks on paberile kantud allveelaev Lembitu kontuurid, mille sisse saab igaüks joonistada oma unistuste laeva. Joonistus antakse seejärel üle  Lennusadama muuseumi kogusse ning pannakse üles järgmisel aastal avatavasse muuseumisse. Seega saab ise kaasa lüüa muuseumieksponaadi loomisel.

Lennusadama ekspositsiooni juhi Ott Sarapuu sõnul tahab muuseum kutsuda inimesi koos endaga tegutsema. „Tahame teha uut muuseumi inimestega koos, kuni selleni välja, et üks eksponaat saab olema külastajate endi tehtud,“ viitas ta unistuste laeva joonistusele.

Joonistamisse saavad ühtmoodi panustada nii väikesed kui suured, kaasa tuleb võtta värvimisvahendid ning lennukatest ideedest tulvil pead.

Koolilastele on Meremuuseumi näituste külastamine sel päeval tasuta. Lennusadamas pääsevad lapsed jäämurdjale Suur Tõll, samuti on lastele tasuta sissepääs Paksu Margareetasse.

Koos unistuste laeva joonistamisega jõuab lõpule Lennusadama suveürituste sari “Teeme koos muuseumi!”, mis tõi suvetäie põnevust varsti avatava Lennusadama muuseumi ajaloolisele õuele. Suve jooksul on Lennusadamas peetud ajalooloenguid, õpitube ja spordimänge. Koos möödunud nädalavahetusel toimunud muinastulede öö lõkketulega on Lennusadama suveüritusi külastanud 3500 inimest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.