Eesti jaht saabub maailmaregatilt karikatega

Eesti meeskond purjejahil St. Iv  osales sel suvel The Tall Ships Races 2011 regatil, mis algas Iirimaal ja lõppes Rootsis ning The Culture 2011 Tall Ships Regatta esimesel võidusõidul Läänemerel.

Rahvusvahelisel õppepurjekate regatil The Tall Ships Races 2011 osales üle kaheksakümne aluse 15 riigist. Võistlustest võtsid osa ka suured purjelaevad nagu näiteks eestlastelegi tuntud Mir, Sedov ja Krusenstern.

Pärast Race III starti TSR 2011
Pärast Race III starti TSR 2011

Eesti meeskond saavutas esimese regati kõikide võidusõitude kokkuvõttes üldvõidu oma võistlusklassis ning kõikide võistlusklasside üldarvestuses teise koha. Samuti on regati rändkarikas Angela Cup kiireimale C-klassi avamerejahile taas eestlaste valduses.

Tagasiteel Eestisse võttis St. Iv osa The Culture 2011 Tall Ships Regattast võites esimeses võidusõidus esikoha oma võistlusklassis ja olles finishis kogu laevastikus kolmas alus.

St Iv jõudmas Turusse. Yellowbrick'i rakendusest saab sõitu vaadata.
St Iv jõudmas Turusse, Yellowbrick

St. Ivi meeskonnas purjetanud ja võistelnud Eesti noored said kaugpurjetamise ja  avamerel võistlemise kogemuse. Kokku läbiti Läänemeres, Põhjameres ja Atlandi ookeanis suve jooksul ligikaudu 6000 meremiili, neist võisteldes üle 1500 miili.

TSR 2011, St. Iv pärast Race III starti
TSR 2011, St. Iv pärast Race III starti
Autasustamine Turus
Autasustamine Turus

Kogu merereisi on kaasa teinud purjejahi St.Iv kapten Margus Zahharov ja tema abi Linda Marie Ormus, kes purjetavad praegu koos Turust jahi pardale asunud uue meeskonnaga  läbi Soome saarestiku Tallinna poole.

St. Iv jõuab Tallinnasse, Meremuuseumi Lennusadamasse 31. augustil 2011 kell 18.00.

Pildil ekraanitõmmis Yellowbrickist

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.