Saadjärv võõrustab enneolematut hulka Optimist-klassi purjetajaid

Tartu Kalevi Jahtklubi pressiteade, 21.07.2011

19.-24. juulini korraldavad Tartu Kalevi Jahtklubi ja Tallinna Kalevi Jahtklubi Purjespordikool Tartu Kalevi Jahtklubi Saadjärve baasis LHV purjelaagri, kus osaleb 60 noorpurjetajat üle kogu Eesti. Laager lõppeb nädalavahetusel toimuvate karikavõistlustega.

„Tegemist on väga osavõtjaterohke laagriga, sest ei meenugi lähiajast ühtki laagrit, isegi mitte võistlust, kus oleks osalenud nii palju eesti Optimist-klassi purjetajaid,“ ütles Tallinna Kalevi Jahtklubi Purjespordikooli direktor Mart Meiel. Laagrisse on tulnud noorpurjetajad kolmest Tallinna jahtklubist, Saaremaalt, Pärnust, Toilast ja kahest Tartu
jahtklubist. Treeninglaagris arendavad purjetajad võistlusoskusi ja tehnikat, teevad kaks korda päevas trenni ning omandavad purjetamisteooriat. „Oluline on just see, et üksikutes klubides ei osale treeningutes startides üle kümne lapse, siin laagris saavad noorpurjetajad jällegi arendada oma võistlusoskusi ligi 60 kaasvõistlejaga.“

Sel nädalavahetusel, 23.-24. juulil toimuvad järvel LHV Saadjärve Karikavõistlused ning Tartu Kalevi Jahtklubi korraldatav Saadjärve Karikavõistluste II etapp. Lisaks Optimistidele on siis Saadjärvel näha veel Lutš- ja 470-klassi purjealuseid. Kokku ootavad korraldajad järvele üle 80 purjetaja.

Nädal hiljem, 30.-31. juulil toimub Saadjärve Regatt, kuhu on oodatud Optimistid, Lutšid, 470, treilerjahid ja klassitud jahid, lisaks aga ka purjelauad, sest toimub Raceboard Eesti Karikavõistluste I etapp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.