Fuzhou sadama konteinerkaup hakkab liikuma läbi Eesti

Eesti Logistikaklastri pressiteade, 27.05.2011

Aasia visiidil viibivad Tallinna Sadama, Alekon Cargo  ja Eesti Raudtee esindajad kohtusid sel nädalal Fuzhous Hiina riigile kuuluva juhtiva transpordi- ja logistikaettevõtte Sinotrans kohaliku esinduse juhtidega, et arutada Fuzhou sadamast väljuvate kaubavoogude suunamist läbi Eesti.

Erkki Veismann, Alekon Cargo
Erkki Veismann, Alekon Cargo

Alekon Cargo juhi Erkki Veismanni sõnul andis kohtumine kinnituse eelnevatele kokkulepetele, mille kohaselt Alekon sai õigused agenteerida Sinotransi vedusid Läänemere regioonis.

„Koostöölepingu raames toimunud kohtumisel tõdesime häid võimalusi jõuda lähiajal konkreetsete tulemusteni, kus Fuzhou sadamast väljuvad Sinotransi poolt ekspedeeritavad konteinerid hakkavad liikuma läbi Eesti,“ selgitas Veismann.

Hiina suuremaid logistikaettevõtteid Sinotrans tegeleb laeva-, maismaa-ja õhuvedude korraldamisega ning laevade agenteerimise, ladustamise- ja terminaliteenuste pakkumisega.

Konteinerid Fuzhou sadamas
Konteinerid Fuzhou sadamas

Sinotransil, kes omab ise nii vedel-, puist-, konteiner- kui ka ro-ro laevu, on üle 700 tütarettevõtte. Aprillis kirjutasid Sinotrans, Alekon Cargo OÜ, AS Tallinna Sadam ja AS Eesti Raudtee Pekingis alla koostöökokkuleppele, mille järgi hakkavad Sinotransi transiitveod siinses regioonis käima läbi Tallinna Sadama, koostöös Eesti Raudteega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.