Logistikud sõlmisid Hiinas koostöölepingud

Eesti Logistikaklastri pressiteade, 25.05.2011

Eesti logistikud sõlmisid täna  Hiinas Xiameni  ja Fuijani Logistika Assotsiatsioonidega ning Fuzhou Sadamate Liiduga koostöömemorandumid, mille eesmärk on arendada ja tugevdada kahe riigi vahelist koostööd logistika, transpordi ja transiidi vallas.

Logistika ja Transiidi Assotsiatsiooni juhatuse esimees Andres Valgerist ja Fuijani Logistika Assotsiatsiooni  president mr. Li Xinhu lepingut allkirjastamas.Nii Xiameni Logistika Assotsiatsiooni asepresident mr. Ke Dong kui ka Fuijani Logistika Assotsiatsiooni  president mr. Li Xinhu kinnitasid oma liikmete koostööhuvi Eesti logistikaettevõtetega.

Logistika ja Transiidi Assotsiatsiooni juhatuse esimehe Andres Valgeristi sõnul on memorandumite allkirjastamisega astutud samm koostöö suunas.

Valgerist lisas, et kuna koostööks vajalik mõlemapoolne huvi on nüüd olemas, on vaja astuda konkreetseid samme. „Logistikaklaster esitas Fuijani ja Xiameni Logistika Assotsiatsioonidele ametliku kutse tulla Eestisse, et anda huvilistele kohapeal reaalne ülevaade meie toodetest ja pakutavatest võimalustest,“ selgitas Valgerist.

Kootöömemorandumite allkirjastmisele järgnes Eesti Logistikaklastri ja Fuzhou Väliskaubanduse Büroo korraldatud ettevõtete Ärifoorum, kus Eesti ärikeskkonda ja logistikasektorit tutvustas Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi  transpordi arengu talituse juhataja Toomas Haidak.

Xiamen on Hiina moodsa logistika näidispiirkond, sealt väljub enam kui 180 erinevat laevaliini, kattes üle 40 riigi ja 60 sadama. Peamised Xiameni koostöösadamad Euroopas on hetkel Hamburgi, Bremerhaveni ja Rotterdami sadamad.

Xiameni ja Fuijani provintsi logistilist tähtsust rõhutab ka asjaolu, et 20 maailma juhtivat laevaliini on asutanud oma harukontorid või agendid just Xiameni, mida 2010. aastal läbis 5,8 miljonit TEU-d konteinereid. Xiameni sadama kaubamaht ulatus mullu 139 miljoni tonnini.

Xiameni piirkonda on investeeringuid teinud mitmed globaalsed suurettevõtted, nagu Dell, Kodak, Panasonic Electric, TDK, Lenovo, Wal-Mart, Metro jt. Fuijani provintsil on majandus- ja kaubandussidemed sõlmitud enam kui 200 riigi või piirkonnaga.

Eesti Logistikaklastri delegatsioon sõidab täna Hiinast edasi Koreasse, et osaleda Korea Kaubanduskoja korraldatud Foorumil ja tutvuda Busani sadamaga.

One thought to “Logistikud sõlmisid Hiinas koostöölepingud”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.