Looduse Omnibuss – Retk Lao kalasadamasse

Looduse Omnibuss Tallinn
Laupäeval 21. mail 2011

Retk Lao kalasadamasse

Rannakülas käib ajaarvamine räimepüügi rütmis. Räimeaeg lükkab pärast rasket ja väsitavat talve rannarahvale vungi sisse. Tossavad suitsuahjud, podisevad paadid ja kajakate kisa ümber räimelaadungi on räimeaja rõõmsad külahääled. Manija saarevaht Ülle Tamm kutsub meid sel laupäeval Tõstamaa valda Lao kalasadamasse RäimeWestile. Kohal on Merebioloog Jüri Tenson, kalauurija Heli Shpilev, ansambel Kukerpillid, Tõstamaa ja Lindi taidlejad, Kihnu pillilapsed ning Kihnu Mereselts kirkkovenedega.

Kirglik kalastaja ja kalatoitude meister Vladislav Koržets õpetab räimeroogasid valmistama. Toimub räimetoidu konkurss. Selgitatakse välja parim suitsuräim, parim soe räimetoit ja parim külma laua räimeamps. Õpetatakse parandama kalavõrku, tegema põhjaõnge, kala rookima ja fileerima, räime soolama ja suitsetama.

Räimeostuks ämbrid/kotid kaasa, et kodus jätkuks tööd hommikuni.

Buss väljub Rahvusraamatukogu eest kell 9.00, tagasi Tallinnas kell 19.

Sõidu hind täiskasvanutele, sh tudengitele ja pensionäridele 12 EUR, õpilastele 6 EUR. Lapsed, kes veel koolis ei käi, tasuta.

Info ja registreerimine: 6 481 740, 5647 6297, info@looduseomnibuss.ee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.