Veeteede Amet tühistab laevadele kehtestatud jääklassi nõuded Paldiski piirkonnas

Veeteede Ameti pressiteade, 29. märts 2011

Jäämurdja Tarmo
JM Tarmo | Dan Heering

Veeteede Amet lõpetab alates kolmapäevast, 30. märtsist 2011. a Paldiski Põhja- ja Lõunasadamasse sisenevatele ja sealt väljuvatele jäämurdja poolt teenindatavatele laevadele alates 21. veebruarist kehtinud jääklassi ja peamasina võimsuse piirangud.

Tallinna ja Muuga piirkonnas on keskmised jääolud. Laevad vajavad osaliselt jäämurdja abi; laevu teenindab vedurlaeva Zeus. Mujal Eesti vetes on rasked või väga rasked jääolud. Kunda ja Sillamäe piirkonnas on jääolud väga rasked, laevu teenindab jäämurdja Tarmo. Rüsijää tõttu on jääolud väga keerulised ka Pärnu ja Liivi lahel. Jäämurdetöid teevad EVA-316 ja vedurlaev Castor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.