Sillamäe Sadam ehitab konteinerterminali

Eesti Logistrikaklaster, 23.03.2011

Sillamäe Sadam on ehitamas 40 hektari suurusele maa-alale konteiner- ja üldkaubaterminali, mis valmib 2013. aastal. Uue terminali juurde tuleb oma raudteejaam, rajatakse raudteeühendus ja juba on soetatud ka viis kraanat – kolm konteiner- ja kaks universaal portaalkraanat.

Sillamäe sadamSillamäe Sadama turundusjuhi Andrei Birovi sõnul plaanitakse ehitada neli kaid, mille kaijoone pikkuseks tuleb kuni kilomeeter ja kus sügavus on 14,5 meetrit.

Uue terminali äriplaan saab olema sarnane Rail Garandi äriplaaniga Muugal. „Rail Garanti me Tallinna Sadamalt üle meelitama ei hakka. Oleme ühiselt Logistikaklastris koostööd tegemas selles suunas, et leida operaatorid meie sadamatele ja õnneks huvilisi leidub. Oma lõpliku otsuse teeme, kui terminal on valmis,“ selgitas Birov.

Sillamäe Sadam on Euroopa liidu kõige idapoolsem sadam, asudes EL-Venemaa piirist vaid 25 kilomeetri kaugusel. Multifunktsionaalse sadamana omab Sillamäe Sadam infra- ja superstruktuure võimaldamaks kõikide kaubagruppide käsitlemist alates nafta- ja puistekaupadest kuni konteinerkaupadeni. Süvis kaide ääres on kuni 16 m, mis võimaldab teenindada kõiki laevu, mis sisenevad Läänemerre läbi Taani väinade.

Sillamäe tolli vabatsooni staatusega kaasnevad maksusoodustused koos Eesti liberaalse majanduspoliitikaga moodustavad efektiivse majanduskeskkonna Sillamäe Sadamas transiidi korraldamiseks ning jaotuskeskuste moodustamiseks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.