BLRT Grupp ehitab põhjasüvendaja

BLRT Grupi pressiteade, 14.03.2011

BLRT Grupp kontserni kuuluv baltimaade suurim laevaehitusfirma ehitab laeva juhtivale merepõhja süvendustöödega tegelevale Skandinaavia ettevõttele.

Dredger for Rohde Nielsen
Dredger for Rohde Nielsen

Laevaehitusfirma Vakarų Baltijos laivų statykla võitis tihedas konkurentsis teiste Euroopa suurte laevaehitajatega ettevõtte Rohde Nielsen korraldatud konkursi põhjasüvendaja ehitamiseks. „Meie jaoks on see leping järjekordne võimalus näidata ennast erilaevade ehitamise turul,“ ütles kontserni BLRT Grupi juht Fjodor Berman. „Põhjasüvendaja täiendab juba piisavalt muljetavaldavat nimekirja meie teostatud projektidest, mille seas on näiteks platvorm WindLift1 tuulegeneraatorite paigaldamiseks ja hooldamiseks, trafoplatvorm Odin ning mitu laeva naftapuurplatvormide hooldamiseks,“ lisas ta.

Ehitus algab 2011. aasta juulis ja kestab kuni järgmise aasta lõpuni. Valmimisel suundub põhjasüvendaja Mosambiiki Beira sadamasse, kus praegu ehitatakse uut terminali. Seal hakkab ta teostama süvendustöid sügavusel kuni 25 m ja kaugusel kuni 15 meremiili rannikust.

Erilaevale paigaldatakse kaks peamootorit MAN ja üks mootor liiva pumpamiseks. Aluse pikkus on 82 m ja laius 16 m, DWT 3900 tonni, maksimaalne süvis 5,5 m, punkri mahutavus 2500 m3.

Põhjasüvendaja baasprojekti koostab Rootsi ettevõte FKAB. Tehnilise dokumentatsiooni ettevalmistamise ja seadmete ostmisega tegelevad kontserni ettevõtted Western Baltic Engineering ja Elme.

BLRT Grupp on Eesti erakapitalil põhinev kontsern, mille koosseisu kuuluvad tänapäeval 70 ettevõtet kaheksas Euroopa riigis. Nende hulgas on ka laevaehituse- ja remondiga tegelevad ettevõtted – Tallinna Shipyard, Vakarų laivų gamykla, Turku Repair Yard, BLRT Fiskerstrand. Teised kontserni firmad tegelevad suuremahuliste kõrgtehnoloogiliste metallkonstruktsioonide tootmisega, masinaehitusega, metallide töötlemise ja müügiga, laevade utiliseerimisega.

Rohde Nielsen A/S on Taani ettevõte, mis teostab sadama akvatooriumis põhjasüvendustöid kogu maailmas. Tema teostas vastavaid töid ka Muuga sadamas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.