Vaiko Vooremaa hoiab jääpurjetamise EM-il 14. kohta

Kuressaare lähistel Nasval algasid pühapäeval jääpurjetamise DN klassi Euroopa meistrivõistlused. Kahe võistluspäeva järel hoiab eestlastest parimana Vaiko Vooremaa 14. kohta. Algselt Leedus toimuma pidanud regatt toodi üle Eestisse seoses Saaremaal valitsevate suurepäraste jäätingimustega.

Vaiko Vooremaa
Vaiko Vooremaa | Foto: Raul Vinni

„Pühapäeval oli meil ilus purjetamispäev, tuult jagus võistluspaigas parajalt: 5-7 m/s. Ülemvõimu näitasid poolakad, eestlastest tegi rõõmustavalt kiired sõidud Karl-Hannes Tagu, asetudes päeva lõpuks 11. kohale. Suurim üllataja oli aga Martin Aljaste, kes suutis end C grupist A gruppi sõita. Eile paraku oli tuult vähevõitu ning Eesti sportlased sellistes tingimustes väga hästi ei esinenud. Õnneks on jää ülihea ja sõite saab üsna edukalt pidada ka vaikses tuules,“ sõnas Eesti Jääpurjetamise Liidu peasekretär Mihkel Kosk.

18 eri riigist Eestisse võistlema saabunud 155 jääpurjetaja seas on Eesti sportlastest hetkel parimat, 14. kohta hoidmas Vaiko Vooremaa (ESS Kalev Jahtklubi). Äsja jääpurjetamise juunioride MM-il pronksi võitnud Karl-Hannes Tagu (Pärnu Jahtklubi) asub 16. ning Mihkel Kosk (PJK) 20. positsioonil. Kuldgruppi mahuvad veel Agu Tomingas (KJK) 34., Argo Vooremaa (KJK) 35. ja Martin Aljaste (PJK) 44. kohaga.

Teiste Eesti sportlaste kohad hetkeseisuga: Jaan Akermann (PJK) 56, Mati Hool (PJK) 63, Tõnis Vare (PJK) 71, Karl-Robert Trink (PJK) 93, Valdo Pärtel (Haapsalu Jahtklubi) 98, Jürgen Kukk (Jahtklubi Merikotkas) 129, Toivo Aardemaa (HJK) 136, Gert Skatškov (JK Merikotkas) 142, Rene Riim (Saaremaa Merispordi Selts) 150, Mihkel Lember (KJK) 151, Kevin Grass (SMS) 152.

Liidrikohta on hoidmas poolakas Robert Graczyk, teine on samuti poolakas Lukasz Zakrzewski. Kolmandal positsioonil asetseb ungarlane Peter Hamrak.

Kuldgrupile on peetud seitse võistlussõitu, hõbe- ja pronksgrupile kuus. Kokku on EM-il plaanis pidada kõigile gruppidele maha 20 sõitu.

Võistluste kodulehekülg: http://www.icesailing.org/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.