Jääpurjetamise Eesti meistrid on Vooremaa, Tagu ja Saareke

Vaiko Vooremaa
Vaiko Vooremaa | Foto: Joel Kukk

Nädalavahetusel peeti Saaremaal Roomassaare lähistel jääpurjetamise Eesti meistrivõistlused 2011 klassidele DN ja Ice-Optimist. DN täiskasvanute klassis võidutses Vaiko Vooremaa ning juunioride seas Karl-Hannes Tagu, noorte jääpurjekal Ice-Optimist sõitis end kullale Johanna Saareke.

Tuule- ja jääolud lubasid DN klassile pidada kahe päeva jooksul maha kokku 8 võistlussõitu, millest enam kui pooltes finišeeris parimana paljukordne jääpurjetamise rahvusvaheliste tiitlivõistluste medaliomanik Vaiko Vooremaa (ESS Kalev Jahtklubi), seljatades kokkuvõttes hõbeda vääriliselt esinenud Mihkel Koske (Pärnu Jahtklubi) ning pronksile tulnud Argo Vooremaad (KJK).

Juunioride vanuseklassis võitis kulla Pärnu Jahtklubi noormees Karl-Hannes Tagu, teise koha sõitis välja Gert Skatškov (Jahtklubi Merikotkas) ning kolmas koht kuulus Eigo Helimetsale (JK Merikotkas). DN jääpurjekal oli võistlejaid kokku 24, neist 6 võistles juunioride arvestuses.

Ice-Optimistil seilanud noored said kirja 7 sõidu tulemused. Kokkuvõttes esines 8 võistleja hulgas tugevaimalt Johanna Saareke (PJK), hõbemedali võitis Keith Luur (PJK) ning kolmanda kohaga lõpetas võistluse Maarten Nöps (JK Merikotkas).

Võistluste kodulehekülg ja tulemused: http://www.puri.ee/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.