Eesti purjetamiskoondis alustas MK etappi tugevalt

Karl-Martin-Rammo
Karl-Martin-Rammo

USA-s Miamis eile alguse saanud rahvusvahelise purjetamisliidu ISAF Maailma Karika teisel etapil, Rolex Miami OCR regatil alustas Eesti koondis tublide tulemustega, parimana on Laseri purjetaja Karl-Martin Rammo platseerunud hetkeseisuga 13. kohale.

Avapäeval Biscayne’i lahel 6-7 m/s puhunud tuul lubas viia läbi 2 võistlussõitu. Eestlastest alustas hoogsaimalt Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi), kes võttis 104 osaleva sportlasega Laser klassis 11. ja 4. kohaga kokku 13. positsiooni. Rammo ise hindas avapäeva sooritust tagasihoidlikult: „Esimeses sõidus suutsin põhimõtteliselt kolmanda koha maha mängida. Samas oli tegu aasta esimese sõiduga ning viga oli suhteliselt kiiresti kõrvaldatav. Loodan, et võistluse edenedes suudan vigu vähendada ja kõik läheb plaani järgi.“ Laseril on liidripositsiooni haaranud Clay Johnson USA-st.

Finn klassis samuti üsna tublilt alustanud Lauri Väinsalu (ROPK) lõpetas esimese sõidu 13. ning teise 16. kohaga, mis asetavad sportlase kokkuvõttes 14. kohale. „Ei ole väga põhjust rõõmustada ega ka kurvastada. Paremad kohad olid käeulatuses. Igaljuhul tunne on hea ja eks näis, mis ilma homne päev meile toob,“ sõnas Väinsalu. 40 Finn klassis võistleva purjetaja hulgas hoiab esikohta britt Giles Scott.

Naiste olümpiaklassis Laser Radial on Eesti koondist esindamas Anne-Mari Luik (ROPK), kes avapäeva sõitudes finišeeris 26. ja 35. kohaga ning paikneb 58 võistleja seas 29. positsioonil. Radial klassi liider on belglanna Evi Van Acker.

Võistlus jätkub reedeni avaseeria sõitudega ning laupäeval võistlevad iga klassi 10 parimat topeltpunktid andvas medalisõidus. Rolex Miami OCR regatil on esindatud kokku 13 paadi- ja purjelauaklassi 716 võistlejaga 53-st riigist.

Regati kodulehekülg ja tulemused: http://rmocr.ussailing.org/

Purjetamise maailmakarikasarja peetakse tänavu kolmandat korda. Sari koosneb seitsmest etapist, millest viis peetakse Euroopas, üks Austraalias ning üks USA-s, sportlaste jaoks lähevad kokkuvõttes arvesse seitsmest etapist viis paremat tulemust. Sarja avaetapp peeti 12.-18. detsembril Austraalias – Sail Melbourne The Asia Pacific Regatta. Järgmisena toimub Trofeo SAR Princesa Sofia regatt Hispaanias Palma de Mallorcal 2.-9. aprillini, seejärel prantsuse olümpianädala regatt Semaine Olympique Francaise Hyeres’is 22.-29. aprillil, Delta Lloyd regatt Hollandis Medemblikis 24.-29. mail, Skandia Sail For Gold Regatta 2012 olümpiavetes Weymouth’is & Portlandis Suurbritannias 5.-11. juunil ning viimasena Kieli nädal Saksamaal 18.-22. juunil. Maailma Karikale võistlevad ainult olümpiaklassid.

Purjetamise Maailma Karika kodulehekülg: http://www.sailing.org/worldcup/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.