Match Race Eesti meistriks tuli Andreadise tiim Kreekast

Eesti Jahtklubide Liidu pressiteade, 28.09.2010

Stratis Andreadis
Stratis Andreadis

Läinud nädalavahetusel, 25. ja 26. septembril Tallinna lahel toimunud Match Race Eesti meistrivõistlustest võttis osa kümme meeskonda kokku viiest eri riigist. Eestit esindasid võistluse 2. asetusega Mati Sepa, 8. asetusega Piret Pomerantsi ja 9. asetusega Juss Ojala tiimid. Parimalt asetuselt astus võistlustulle soomlane Robert Nyberg, kes paikneb maailma match race edetabelis 49. positsioonil. Soomest oli koos Nybergiga võistlemas kolm meeskonda, Poolat esindas kaks paatkonda. Kõige kaugemalt oli Eesti meistritiitli nimel võistlema tulnud kreeklane Stratis Andreadis, kes oli 6. asetusega.

Päikesepaistelisel võistluste avapäeval sõideti Round Robini 45 sõidust ära 33. Pühapäeval peetud ülejäänud 12 Round Robini sõitu olid määrava tähtsusega paljude võistlejate jaoks ja alles viimastes võistlussõitudes sai selgeks, kes pääsevad finaali. Eestlastel seekord finaalsõitudesse paraku asja ei olnud ning Round Robini võitja Vladimir Lipavskyga Venemaalt asus esikoha pärast heitlema kreeklane Stratis Andreadis, kolmanda koha pärast käis võitlus Round Robini seeria kolmandana lõpetanud Robert Nybergi ning  poolaka Jakub Pawluki vahel.

Finaalsõidud kulgesid kiiresti, sest vaatamata Round Robini võidule ei saanud Vladimir Lipavsky finaalis Stratis Andreadisele vastu. Andreadis sai vajalikud kaks võitu ning Eesti meistritiitel match race sõidus läks seega Kreekasse, Lipavsky meeskonnale jäi teine koht. Ühe võidu peale sõidetud 3. koha heitluses oli võidukas Robert Nyberg.

Eesti meeskondadest oli edukaim Juss Ojala tiim, kes lõpetas võistluse 5. kohaga. Mati Sepa paatkond sai 6. ning Piret Pomerantsi oma 9. koha.

Võistluste kodulehekülg ja tulemused: http://www.sailingcenter.ee/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.