Karl-Martin Rammo tegi Laser MM-il fantastilise avapäeva

Karl-Martin Rammo / Foto: Aivar Kullamaa

Eile Suurbritannias Hayling Islandi vetel avastardi saanud meeste olümpiaklassi Laser Standard maailmameistrivõistlustel on Eesti koondist esindav Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool) alustanud regatti suurepäraselt, platseerudes hetkeseisuga 2. kohale.

Tugeva hoovuse ning nõrga ja keerutava tuule tingimustes purjetas Rammo ennast esimeses sõidus kolmandale kohale, teises aga õnnestus finišiliin ületada lausa esimesena. Rammo hindas ülihästi õnnestunud võistluspäeva oma senise elu parimaks: „Mul läks korda juba sõitude alguses pääseda fliidi etteotsa. Esimeses sõidus tegin keskpärase stardi, kuid suutsin tuuleolud enda kasuks pöörata ning õigete otsuste tulemusel seilasin end peagi juhtgruppi. Tuul oli väga keerutav ja pagiline. Teises sõidus seevastu sain väga hea stardi, tegin koheselt paudi ning sõitsin paremasse nurka, mis viis mind ülemises märgis teiseks. Allatuule märgis jäi mu positsioon samaks, kuid uuesti üles jõudes olin juba juhtimas.“

Kahe sõiduga kogutud neli punkti viib Rammo avapäeva järel jagama teist kohta eile sama punktiarvu teeninud olümpiavõitja ning valitseva maailmameistri, britt Paul Goodisoniga. Liidripositsiooni on aga ühepallise eduga haaranud Michael Bullot Uus-Meremaalt. 159 võistleja seas on Argo Vooremaa (Rein Ottosoni Purjespordikool) asetunud 129. kohale seeriaga 37, 40.

Tänasest neljapäevani jätkub MM-il kvalifikatsioon, mille tulemuste alusel jagatakse osavõtjad alates reedest finaalsõitudeks kuld-, hõbe- ja pronkslaevastikku. Maailmameister selgub 5. septembril.

Võistluste kodulehekülg ja tulemused: http://www.laserworlds2010.co.uk/standard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.