49er klassi purjetajad Haavel ja Kivistik võitsid Soome GP etapi

Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik

Helsingis peeti sel nädalavahetusel kahemehe paadiklassi 49er Soome Grand Prix sarja kaks viimast osavõistlust, millest eilse võitsid Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (ESS Kalev Jahtklubi). Tänasel etapil kuulus neile 3. koht.

Soome GP koosnes kokku kümnest osavõistlusest. Kaks esimest neist peeti juuni alguses Helsingis, seejärel suunduti Espoosse. Järgmised neli etappi toimusid juulikuus Hankos ja Turus ning sari lõppes 21.-22. augustil taas Helsingis.

Esimesel kaheksal etapil Eesti paatkond ei startinud, laupäeval toimunud 11 osaleva meeskonnaga eelviimasel osavõistlusel aga tegid Haavel ja Kivistik igati tugevad sõidud. Eelsõitude seeriaga 2,2,3 lunastati endale koht A-finaalis, kus osututi parimaks ning kindlustati sellega etapivõit soomlaste Lauri Lehtineni ja Kalle Baski ning Joonas Lindhali ja Joel Tykkyläineni ees. Pühapäevasel viimasel etapil, kus tuule kiirus ulatus puhanguti kuni 14 m/s, tulid eelsõitudes 9 meeskonna hulgas kohad 3,2,3, millega Haavel – Kivistik olid taas A-finaalis. Osavõistluse lõpptulemuseks kujunes soomlaste Immu Kuusi ja Heikki Soinineni ning Lehtineni – Baski järel 3. koht.

Soome GP üldvõitjateks ning ühtlasi 49er klassi Soome meistriteks tulid Lehtinen ja Bask, teise koha purjetasid välja Kuusi ja Soininen ning kolmanda koha omanikud on Matti Haapiainen ja Heikki Elomaa. Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik võtsid kokkuvõttes 7. koha. Sarjas osales kokku 14 paatkonda.

Soome GP kodulehekülg: http://www.49er.fi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.