X-41 purjeklassi maailmameister on Eesti jaht Technonicol

Vaatamata sellele, et uudis on mõnevõrra juba vananenud, ei vähenda see uudise tähtsust. Seega tuleb see ka siia üles…

Eesti Jahtklubide Liidu pressiteade, 07.08.2010

Norras, Arendalis täna lõppenud X-41 klassi purjetamise maailmameistrivõistlustel võttis esikoha Eesti-Venemaa ühismeeskond jahil Technonicol (ESS Kalev Jahtklubi), roolis kapten Mati Sepp. Jaak Jõgi juhitud Forte (ESS KJK) tuli pronksmedalile.

Sepa sõnul oli konkurents väga tihe, kõige tõsisemat võistluspinget pakkus Technonicol’ile Norra jaht Lexington, mille meeskonnaliikmeks ja patrooniks Norra kuningas Harald V. „Selline saavutus sai võimalikuks tänu Eesti ja Vene purjetajate ning finantseerijate koostööle, mis võimaldas meeskonnal ette valmistuda täiesti uuel rahvusvahelisel tasemel. Jahi käesoleva aasta eelarve on võrreldav Eesti tippkorvpalliklubide Tartu Rocki ja Tallinna Kaleviga,“ kinnitas kapten Sepp.

Technonicol on käesoleval hooajal saavutanud ka tuntud purjetamissarja Kieler Woche üldvõidu ning samuti võitnud X-41 Skandinaavia karika. Roolimees Mati Sepp on aastatel 1995-2005 purjetanud olümpiaklassis Laser Standard, kus kuulus ka maailmas 25 parema hulka, Match Race distsipliinis aga püsib käesoleval aastal maailma edetabelis 70 parema seas. Lisaks Sepale olid MM-il Technonicoli tiimis Raul Grigorjev, Riho Talumaa, Arvi Kink, Ago Rebane, Meelis Sinilo, Vladimir Nikitin, Sergei Kolesnikov, Arkadi Sverdlov ja Igor Rõbakov.

Hõbemedalile tuli MM-il soomlaste Nicole 4 Riku Nissilä roolimisel, pronksmedali võitis võistluse esimese poole järel lausa teist positsiooni hoidnud Jaak Jõgi juhitud jaht Forte, kus meeskonnas lisaks kaptenile veel Tammo Otsasoo, Indrek Lepp, Kalev Vapper, Priit Puppart, Veiko Sepp, Ando Raud, Andres Haavel, Karl Kolk ning Marko Nüüd. Priit Tammemägi tiim (lisaks kaptenile Margus Zuravljov, Marco Uulits, Eero Pank, Indrek Tori, Siim Reinaas, Erkka Jaakkola, Ivar Paulson, Andrus Aavaste, Aarne Pärnsalu) jahil Premium (ESS KJK) sai 15 võistelnud meeskonna seas 13. koha.

Võistluste kodulehekülg: http://www.asf.no/index.php/x-41-wc

Finišiprotokoll: http://www.asf.no/Resultater/APL_Race_Week/2010/APLRW2010_X-41_WC.html

Videod: http://files.idle.ee/X-41/

Fotod: http://www.agderposten.no/…=slideshow

Technonicoli tiimi blogi: http://www.sailingcenter.ee/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.