Tüürimehe töölaud seinal ja arvutis

Mõned fotod ühe laeva kontorist, 2. tüürimehe töökohast ning tema arvuti desktopist peale laeva lipuvahetust. Laev oli kaks kuud dokis, navigeerimisest nähti vaid und.

Klikka pildil, et lähemalt näha. Ilmselt on tüürimeestel palju äratundmisrõõmu. Taustafoto autor on Andres Tarto, pildil Hara laht.

Hõivatud tüürimehe desktop

Allpool olevate piltide põhjal võib teha ühe järelduse – töö on vist üle pea kasvanud :)

Siia laevakontoriusse mahub 3 tüürimeest
Laevakontorisse ei mahu enam palju
Bürokraatia tekitab paberitööd
Bürokraatia tekitab paberitööd, see vaid mõni protsent, mis tegelikust tööst nähtaval

Ja bürokraatiatöö mahtu laeva dokis viibimise ajal kirjeldab ka printeri statistika:

“Suur printer on meil olnud laevas natuke üle 4 nädala, eelmise vahetuse kapten võttis vastu, seepärast mäletan.

Meie meeskonnas on 4 ohvitseri, kes kasutavad seda printerit igapäevaselt. Ütleme, et vanemtüürimees ja kolmas tüürimees prindivad päevas välja umbes 8-10 lehte päevas. Kapten poole rohkem, 16-20 lehte päevas.

Meie värviprinteril-koopiamasinal saab must-valge tahmakassett otsa iga 2000 lehe järel. Eile vahetasin kassetti teist korda… See tähendab, et nelja nädalaga on meil välja prinditud NELI TUHAT lehte!! Seda numbrit kinnitab ka printerist välja võetud statistika. Ilmselt printisin päevas üle saja lehekülje materjale – nagu trükikojas oleks, mitte laevas.

Muster list ja personaalsed kajutikaardid, 150 kajuti reisijate instruktsioonid ja ohutusteatmikud, fire plan, general arrangement plan, damage control plan, koridori asukohaplaanid, training manualid, fire training manuaalid, päästevesti kasutamise instruktsioonid, meeskonna ohutusteatmikud, laevakülaliste ohutusteatmik, evakuatsiooniplaanid (personaalselt igale tiimi liikmele), SAR plaan, ISM, ISPS , plaanide mitmekordsed ümbertegemised ja taas väljaprintimised jne jne ja palju-palju muud…

Kahe nädala jooksul oli 3 inspektsiooni, inspektorid pardal kokku 9 päeva. Vaatamata kõigele saime laeva õigel ajal merele.”

Huvitav, kui palju töötunde selle taga on? 8-10 tundi ööpäevas inimese kohta ei tule küll välja. Pole ime, et laevaohvitserid võitlevad väsimusega, mitte ainult eelkirjeldatud laevas.

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.