Deniss Karpak tuli Hollandis purjetamise MK etapil 15. kohale

Eesti Jahtklubide Liidu pressiteade

Hollandis Medemblikis lõppes eile rahvusvahelise purjetamisliidu ISAF Maailma Karika viies etapp Delta Lloyd Regatta, kus Eesti koondist esindanud Deniss Karpak sai Finnil 15. ning Marjaliisa ja Elise Umb naiste 470 klassis 26. koha.

Deniss Karpak

Finnil võistlev Deniss Karpak (SK Karpak Sailing Team) lõpetas regati 62 konkurendi seas 15. kohaga. Mitmes sõidus õnnestus Karpakil finišeerida ka esikümnes, kuid viimase võistluspäeva medalisõitu kvalifitseerunud kümne parima hulka pääseda siiski ei õnnestunud. Võitjaks tuli horvaat Ivan Kljakovic Gaspic hispaanlase Rafael Trujillo ning kaasmaalase Marin Misura ees.

Naiste 470 klassis pidid Marjaliisa ja Elise Umb (Purjespordiselts Maru) leppima 46 paatkonna hulgas 26. positsiooniga. Ka neile ei toonud avaseeria tulemused kohta medalisõidus. MK etapi võitsid itaallannad Giulia Conti ja Giovanna Micol, teisele kohale tulid Lisa Westerhof ja Lobke Berkhout Hollandist ning kolmandaks prantslannad Ingrid Petitjean ja Nadege Douroux.

Maailmakarikasarja kokkuvõttes hoiab viie etapi järel Deniss Karpak Finn klassis 106 võistleja hulgas 15. ning Lauri Väinsalu 47. kohta. Argo Vooremaa on 264 MK etappidel osalenud Laser klassi purjetaja seas hetkeseisuga 28. kohal ning Marjaliisa ja Elise Umb platseeruvad naiste 470 klassis 71 paatkonna hulgas 40. positsioonile.

Purjetamise maailmakarikasarja peetakse tänavu teist korda. Sari koosneb seitsmest etapist, millest viis peetakse Euroopas, üks Austraalias ning üks USA-s, sportlaste jaoks lähevad kokkuvõttes arvesse seitsmest etapist viis paremat tulemust. Sarja avaetapp peeti 14.-19. detsembril Austraalias – Sail Melbourne The Asia Pacific Regatta. 24.-30. jaanuaril võisteldi USA-s Miamis Rolex Miami Olympic Classes Regatta’l, seejärel Hispaanias Palma de Mallorcas 27. märtsist 2. aprillini toimunud Trofeo SAR Princesa Sofia MAPFRE’l. Neljanda etapina leidis Hyeres’is 23.-30. aprillil aset prantsuse olümpianädala regatt. Delta Lloyd Regatta järel suundutakse Kieli nädale regatile Saksamaal 19.-27. juunil ning viimaks Skandia Sail For Gold Regatta’le Weymouth & Portlandis Suurbritannias 9.-14. augustil. Maailmakarikale võistlevad ainult olümpiaklassid.

Delta Lloyd Regatta kodulehekülg ja tulemused: http://www.deltalloydregatta.org/
Purjetamise maailmakarikasarja kodulehekülg: http://www.sailing.org/worldcup/home.php

One thought to “Deniss Karpak tuli Hollandis purjetamise MK etapil 15. kohale”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.