Laser klasside Eesti meistrivõistlustel peeti täna kolmas sõit

Eesti Jahtklubide Liidu pressiteade

Laser Standard ja Laser Radial klasside Eesti meistrivõistlustel said EM-iks valmistuvad sportlased täna tunda Pirita lahe olude heitlikkust.

Enne tänast esimest starti, mis regati kokkuvõttes kolmas start, kallas Pirita lahel vihma ning idatuul puhus vaevalised 3m/s. Siiski sai stardile saatuslikuks alles tuule 30-kraadine pööramine, mistõttu tuli start edasi lükata ja pöördetähised ringi paigutada enne, kui sportlased said rajale asuda. Sõit sai keerulistes oludes siiski peetud – Laser Standardil jätkas vankumatu liidrina Argo Vooremaa (ROPK), esikolmikusse sõitsid veel soomlased Benjamin Grönholm ja Teemu Rantanen. Laser Radial klassis võitis sõidu Kaarel Kruusmägi (SMS), teisena lõpetas Soomet Pekingi olümpial esindanud Tuula Tenkanen ning kolmandana hispaanlanna Fatima Reyes Sanches.

Ka teise sõidu alustamine polnud lihtsam. Stardiprotseduuri ajal läks tuul veelkord paremale, puhudes nüüd juba läänest. Pärast raja ümberpaigutamist start anti, kuid kuna sõidu ajal tuul järjekordselt keeras, tuli võistlussõit katkestada. Loodetuul tugevnes kuni 11 m/s ja tõi endaga kaasa tugevad vihmapagid. Peakohtunik otsustas võistluse selleks päevaks lõpetada ja võistlejad kaldale saata.

Kolme sõidu kokkuvõttes juhib Eesti meistrivõistluste regatti seni kõik sõidud võitnud Argo Vooremaa 3 punktiga soomlaste Teemu Rantase ja Benjamin Grönholmi ees, kel punkte vastavalt 7 ja 10. Laser Standard juunioride üldarvestuses juhib Benjamin Grönholm Martin Sepa (ROPK) ja Henri Ingelman (ROPK) ees.

Laser Radiali üldarvestuses hõivas tänase sõiduvõiduga liidripositsiooni Kaarel Kruusmägi 6 punktiga, ühepunktilise vahega kannul avapäeva liider hispaanlanna Susana Romero Steensma. Kolmandaks kerkis soomlanna Tuula Tenkanen 10 punktiga. Eesti meistrivõistluste arvestuses juhib parima eestlannana Anna Pohlak (TJK), kes üldarvestuses 6. kohal 20 punktiga.

Eesti meistrid Laser klassides selguvad homme. Esimese stardi eelsignaal antakse kell 11.

Eesti meistrivõistlused korraldab Eesti Laser ja Zoom8 Klasside Liit koostöös ESS Kalevi Jahtklubiga.

Laser ja Laser Radial Eesti MV infolehekülg: http://www.laser2010tallinn.eu/web/index.php?lang=en&page_id=33

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.