Roomassaare regatil anti täna avastardid

Täna pärastlõunal startisid veidi enam kui 100 noort purjetajat Saaremaal EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karika esimesel etapil Roomassaare regatil, kus mõnus kevadine purjetamisilm – päikesepaiste ning 5-7 m/s puhunud tuul lubas pidada avapäeval paatidele 2 ning purjelaudadele lausa 3 võistlussõitu.

Taavi Valter Taveter

Kõige nooremate purjetajate Optimist klassis võidutses esimese ja teise kohaga Taavi Valter Taveter Pärnu Jahtklubist, teist kohta jäi hoidma samuti ühe sõidu võitnud Uku Kuusmaa (Haapsalu Purjespordikool) Martin Õunapi (Saaremaa Merispordi Selts) ees. Tüdrukute seas on hetkeseisuga juhtimas Kristina Erisalu (HPSK), kellele järgnevad Lisanna Unt (Tartu Kalevi Jahtklubi) ja Marie Pihlas (SMS). Optimistil on võistlejaid 42, neist tüdrukuid 5.

Zoom8 klassi 34 sportlase hulgas oli täna parim Saaremaa Merispordi Seltsi poiss Kristo Õunap Georg Haudi ja Kätlin Tammiste ees, mõlemad Rein Ottosoni Purjespordikoolist. Tüdrukute arvestuses hoiab Tammiste järel teist positsiooni Marilyn Koitnurm (ROPK) ning kolmandat Anna Maria Sepp (ROPK), tüdrukuid võistleb 9.

12 võistlejaga Laser 4.7 klassis sõitsid avapäeval kõige paremini samuti Saaremaa poisid Rimo Timm ja Rene Riim, nende järel platseerus kolmandaks Johannes Puusepp (PJK). Tüdrukute hulgas oli avapäeval edukaim Johanna Saareke (PJK).

Purjelaual oli kõige nooremate Techno 293 U15 klassis kindlalt tugevaim Karl-Erik Saarm (Battery Tallinna Purjelauakool), kelle järel on teine Fredrik Matthias Sirkel (Battery Tallinna PLK) ning kolmas Artur Kaiküll (Battery Tallinna PLK). Alla 17 aastaste Techno 293 klassis ei saanud täna keegi vastu Nikita Romile (Battery Tallinna PLK), kes võttis liidripositsiooni klubikaaslaste Ülle-Linda Taltsi ja Betti Vainküla ees. U15 klassis võistles 6 ning U17 klassis 9 noort.

Johannes Ahun

Olümpiaklassis RS:X mehed kuulus mõlema sõidu võit konkurentsitult Johannes Ahunile (Battery Tallinna PLK), teise koha vääriliselt esines Kevin Jakobson (Battery Tallinna PLK) ning kolmas on hetkel Egon Epner (Jahtklubi Dago). Naiste ja alla 19 aastaste RS:X klassis oli tugevaim Ingrid Puusta (Battery Tallinna PLK) Benjamin Siiraku (Battery Tallinna PLK) ning Roland Miku (ROPK) ees. Mehi võistles 3, naiste ja U19 klassis oli võistlustules 5 noort.

Homme on võistlussõidud planeeritud algusega kell 12 ning regatt lõppeb pühapäeval, mil esimesed stardid antakse kell 11.

Roomassaare regati korraldab Saaremaa Merispordi Selts koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karikas koosneb viiest regatist noorte- ja olümpiaklassidele. Eesti Karikas algab 28.-30. mail Roomassaare regatiga. Teiseks etapiks on 2.-4. juulil Pirital aset leidvad Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused, kolmandaks Tallinna Jahtklubi karikavõistlused Lohusalus 20.-22. augustil. Eelviimane etapp sõidetakse 10.-12. septembril Pärnu Sügisregatil ning viimane 24.-26. septembril Tallinna Nädala regatil.

Roomassaare regati infolehekülg:
http://www.saaremaamerispordiselts.ee/index.php?sisu=voistlused

EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karika infolehekülg:
http://www.puri.ee/web/index.php?lang=et&page_id=1044

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.