Laser-purjetajad alustavad EM-i eel Eesti lahtisi meistrivõistlusi

Sel nädalavahetusel, 28.-30. mail peetakse Pirital Eesti lahtised meistrivõistlused olümpiaklassidele Laser Standard ja Laser Radial.

Sportlaste jaoks on tegu viimase võimalusega panna oma vorm proovile võistlustingimustes Pirita lahel, kus juba vähem kui nädala pärast algavad Euroopa meistrivõistlused, kuhu on oodata ligi 280 sportlast 39 riigist viielt kontinendilt, nende seas ka olümpiamedaliste ja maailmameistreid.

Eesti lahtistest meistrivõistlustest võtab osa rekordiline arv sportlasi. Laser Standard klassis võistleb 12 meest, nende seas põhifavoriidina Argo Vooremaa (ROPK). Laser Radial klassis osaleb 22 naist ja noort, sealhulgas Annemari Luik ja Anna Pohlak. Avapäeval lähevad rajale Eesti, Hispaania, Soome, Valgevene sportlased, lisaks on oodata ka Poola, Itaalia ja Leedu sportlasi. Eesti meistrivõistluste võistlusarvestuses osalevad siiski vaid Eesti Vabariigi sportlased.

Reedel antakse esimese sõidu hoiatussignaal kell 15, laupäeval kell 12 ja pühapäeval kell 11. Kokku peetakse kolme päeva jooksul maksimaalselt 8 sõitu.

Eesti meistrivõistlused korraldab Eesti Laser ja Zoom8 Klasside Liit koostöös ESS Kalevi Jahtklubiga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.