Veeteede Amet sõlmis Hundipea sadama rekonstrueerimiseks ehitus- ja järelevalvelepingu

VAlogoVeeteede Ameti pressiteade

Veeteede Amet sõlmis riigihangete “Hundipea sadama rekonstrueerimise I etapi ehitustööd“ ja “Hundipea sadama rekonstrueerimise I etapi ehitustööde järelevalve” tulemusena Hundipea sadama rekonstrueerimiseks ehitus- ja järelevalvelepingu. Töid rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond 90,85% ulatuses, ülejäänud 9,15% kaetakse riigieelarvelistest vahenditest.

Ehitushankel osales seitse ja järelevalvehankel viis pakkujat. Mõlemad riigihanked võitsid ühispakkumuse teinud firmad. Ehituse osas sõlmiti leping Insenerehituse AS-iga ühispakkumuse teinud GT Projekt AS-i ja Lindrem AS-iga maksumusega 67,9 miljonit krooni käibemaksuta summas. Järelevalve osas sõlmiti leping AS-i Infragate Eesti ja tema partneriga SIA “Inženieru birojs “KURBADA TILTI”” hinnaga 627 tuhat krooni käibemaksuta summas.

Ehitustööde planeeritud algus on 9. november 2009 ja lõpptähtaeg 22. jaanuar 2011.

Hundipea sadam on Veeteede Ameti laevastiku peasadam, mis on praegu valdavalt navigatsiooni-, kasutus- ja keskkonnaohtlikus seisundis.

Hundipea sadama rekonstrueerimine näeb ette jäämurdjate ja suuremate poilaevade seismiseks ja teenindamiseks vajalike uute nüüdisaegse sildumis- ja tehnovarustusega kaide rajamist ning sildumis- ja manöövrivee süvendamist; sadama madalaveeliste kaide kaitsmist põhjasuunalise lainetuse eest ja nende töökindluse taastamist ning sildumis- ja manöövrivee süvendamist koos risu eemaldamisega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.