Stardipauk esmaspäeval 12.45

Suuremad purjelaevad on juba üle stardijoone rüselenud ning B klassi alused kiirustanud võidu sõitma. On antud 15 minuti eelsignaal ja heisatud meie klassi lipp. Äsja langetasime oma Genua 2 -see on  meil hetkel suurim, sest 1990 aastal õmmeldud hea Genua 1 on nii ribadeks, et ei kannata parandamist. Mõtleme, kas panna peale meie maksimaalne esipuri, mis kannatab vaid kergeid tuuli ja lahedamaid kursse kui krüssamine. Meeskond on ootel ja kapten vaatab ikka veel taevasse. Lõpuks kõlab käsk Genua 2 tagasi üles. Kiire purjevahetus ei luba teha parimat starti, aga siiski asume kohe päris teravalt ja käiguga tuulde kihutama. Hoolsalt jälgime konkurente, eriti hästi sõidab tuulde Akela, kes juba peale starti vahetas oma suurema Genua kevlarist blade vastu. Suurkonkurent Dar Sczeczina läks vaid pisut kiiremini kui meie, kuid jäi pisut allapoole. Algsega võib olla rahul. Pisut paneb muretsema vaid kaks Tormilinnuga sama tüüpi jahti Dar Natury ja Gaudeamus, kelle ajaparandusfaktor (time correction factor) on miskipärast nii pisike, et peame neid igas tunnis mitme minutiga edestama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.