SLK uus reisiparvlaev lastakse vette 31. juulil

Saaremaa Laevakompanii uue reisiparvlaeva pidulik vettelaskmistseremoonia toimub BLRT Grupi Klaipeda laevatehases reedel, 31. juulil. Liinile reisijaid teenindama jõuab uus alus novembris.

Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimehe Tõnis Rihvki sõnul on ettevõtte eesmärk pakkuda reisijatele Lääne-Eesti saarte ja mandri vahel mugavaimaid ja kaasaegsemaid reisimisvõimalusi. „Reisijate arv saarte ja mandri vahel liigub tugevas tõusujoones. Uutesse laevadesse investeerimisega suudame kasvavaid mahte teenindada aastaid ning ühtlasi viime reisiliikluse kvaliteedi täiesti uuele tasemele. Sisuliselt on see sarnane 1997. aastal läbiviidud programmiga, kui alustasime vanade vene tankipraamide väljavahetamist kaasaegsemate reisiparvlaevade vastu – täna oleme võtnud sihiks tuua liinile tuliuued reisilaevad, mis ehitatakse spetsiaalselt Lääne-Eesti saarte ja mandri vaheliste liinide vajadusi ja eripärasid silmas pidades," sõnas Rihvk.

BLRT Grupi juhatuse esimees Fjodor Berman lisas, et uus parvlaev mahutab 160 sõiduautot ja kuni 600 reisijat. „Alus on 97 meetrit pikk ja 18 meetrit lai ning suudab arendada kiirust 16 sõlme," kirjeldas Berman.

Seega on uus reisilaev praegu liinidel kursseerivatest parvlaevadest kuni poole võrra kiirem ning läbiks seega ühe suuna Saaremaa ja mandri vahel 23 minutiga ning Hiiumaa ja mandri vahel 75 minutiga, lisandub laadimis- ja lossimisaeg.

Laevale tulevad avar reisijateala, sealhulgas toidukohad, päikesedekid ning kauplus, samuti saavad reisijad kasutada tasuta wifi-ühendust. Uus laev alustab reisijate teenindamist novembris, lõplikult ei ole veel otsustatud, kas laeva koduliiniks saab Kuivastu-Virtsu või Rohuküla-Heltermaa. Nime saab laev novembrikuusse planeeritud ristimistseremoonial.

31. juulil pannakse Klaipeda Vakaru Laivu Statykla tehases kiil ka järjekorras teisele Saaremaa Laevakompanii tellitud uuele parvlaevale. Kokku on SLK tellinud BLRT Grupilt kolm reisiparvlaeva, mille jaoks tehtav investeering küündib 1,4 miljardi kroonini. Koos sadamate valdaja AS Saarte Liinid tehtavate investeeringutega sadamate laiendamisesse ja kaasajastamisesse tõuseb uute laevade liiniletoomisesse suunatav summa 2 miljardi kroonini.

Saaremaa Laevakompanii (www.laevakompanii.ee) on 1992. aastal asutatud laevafirma, mille tütarettevõtted opereerivad riigisiseseid Kuivastu-Virtsu, Rohuküla-Heltermaa ja Sõru-Triigi liine. Saaremaa Laevakompanii ettevõtete grupp annab Saaremaal ja Hiiumaal tööd kokku enam kui 250-le inimesele, Saaremaa Laevakompanii omaniku Vjatšeslav Leedoga seotud ettevõtted annavad kokku saartel ja mujal Eestis tööd ligi 700-le inimesele.

Eesti kapitalil põhineva kontserni BLRT Grupp põhilised tegevusalad on laevaehitus, laevaremont, metalltarindite valmistamine, metallide müük, sadama- ja stividoriteenused, masinaehitus, vanametalli töötlemine, autotranspordi teenused. BLRT Gruppi kuulub 65 tütarettevõtet Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas, Venemaal, Soomes ja Norras.

Saaremaa Laevakompanii pressiteade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.