Kalapäev Viimsi Vabaõhumuuseumis 25. juulil

Viimsi Vabaõhumuuseumis toimub 25. juulil järjekordne Kalapäev, algus kell 1200. See on päev täis laadamöllu, kus müüakse kõike alates värskest ja töödeldud kalast ning kalakõrvasest lõpetades paatidega. Kohal on nii kohalikud merekarud kui ka Peipsi kalurid. Lisaks erinevad toredad töötoad ja ettevõtmised nii väikestele kui suurtele merehuvilistele.

Kalapäev Foto: Viimsi Muuseumid

Sel aastal lükatakse käima uus traditsioon ja korraldatakse Kalapäeva raames Rannarahva täika. Seekord oodatakse täikale muu pudi-padi kõrval kauplema kõigega, mis kalanduse, merenduse ja muidu vees ja veel olemisega seotud. Täika on parim koht, kus teha rahaks oma vanad õnged ja kuurinurgas seisev aerupaat või hoopis vahetada need kummilestade ja ujumisrõnga vastu. Ka meremaalid, binoklid, supel- ja rannarõivad olgu siis antiiksed või tänapäevased, on kindlasti minev kaup. Hinnatud on ka huumorimeel ja tingimisosavus.

Õhtu lõpetab traditsiooniline kontsert „Austusavaldus Arved Haugile", mille peaesinejaks on seekord ansambel Traffic.

Kogu päeva ettevõtmised on tasuta.

Tekst: Bioneer.ee

Viimsimuuseumid.ee

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.