Head Eesti muusikud saavad Tallinna Merepäevadel kokku

Lisaks sellele, et 17.-19. juulini külastavad Tallinna haruldased mitmemastilised purjelaevad, kuuleb neil päevil mereäärsetel lavadel ka ohtralt head Eesti muusikat – esinevad Tõnis Mägi, Gerli Padar, Kristjan Kasearu, Uno Loop, Janika Sillamaa, Liisi Koikson, Raivo Tafenau, VLÜ ja Untsakad.

Tallinna Merepäevade kolmepäevane programm on kirju nagu alati, pakkudes osalemislusti nii suurtele kui ka väikestele. Reedel, 17. juuli õhtul annab meeleolukale programmile avalöögi Admiraliteedi basseini ääres toimuv õhtune tasuta kontsert „Mere Gala". Gerli Padar, Kristjan Kasearu, Uno Loop ja Janika Sillamaa tulevad kokku üksnes Tallinna Merepäevadeks, lauldes rahvale mõistagi merest.

Samal õhtul kuuleb Admiraliteedi basseini teisel laval, C-terminali jazzialal Liisi Koiksonit ja tema bändi. Et kõik huvilised C-terminali lihtsalt ei mahu, on sissepääs, nagu ka laupäeva õhtul seal samas toimuvale Raifo Tafenau-Villu Veski „Saksofonide ööle" piletiga. 50-krooniseid pääsmeid saab osta Piletilevist.

Reede päeval annavad Admiraliteedi laval tasuta kontserdi ka Tallinna Sadama ja Tallinna Tuletõrjeühingu puhkpilliorkestrid ning WAF-kooli laulukoor. Laupäeva, 18. juuli õhtul näevad külalised läbilõiget hiljuti lõppenud laulu- ja tantsupeost, lavale jõuab laulu- ja tantsupeo mereteemaline kontsert „Mereäärne lugu". Õhtu lõppeb filmipiknikuga, näha saab paljude jaoks ammuunustatud linalugu „Keskpäevane praam". Needki peod on kõigile tasuta.

Merepäevad lõpetab pühapäeval, 19. juulil Admiraliteedi laval koos Üle-eestilise Noorte Sümfooniaorkestriga esinev Tõnis Mägi.

Tallinna Merepäevi 2009 külastavad ka kümmekond haruldast purjelaeva võistluse The Tall Ships Races 2009 raames. Sellisel hulgal purjelaevu pole Eestis üheaegselt varem viibinud. Purjelaevad peatuvad nii Vanasadamas Admiraliteedi basseini ääres kui ka Lennusadamas.

Lisaks heale muusikale pakuvad Tallinna Merepäevad kõike seda, mida mere ääres põnevat teha saab: uudistada laevu, purjetada, sukelduda, süüa kalaroogi, kaubelda, teha romantilisi jalutuskäike, osaleda rannaäärsetel ekskursioonidel jne. Üks huvitavamaid üritusi on kindlasti Kultuurikatla juurest algav ja Patarei vanglas lõppev Ain Mäeotsa lavastatud merepromenaadi teater „Dannebrog, Pitka ja keisrid". Teadmiseks – näitlejad ronivad vette iga ilmaga!

Täpne kava ning festivaliala kaart on allalaetav aadressil www.tallinnaperepaevad.ee.

SA Tallinn 2011 pressiteade

One thought to “Head Eesti muusikud saavad Tallinna Merepäevadel kokku”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.