Eestlased Hollandi MK-etapil teise päeva järel 19. kohal

Hollandis Medemblikis algas kolmapäeval, 27. mail olümpiapurjetamise MK-sarja viies etapp Delta Lloyd Regatta, kus nii Finn-klassi purjetaja Deniss Karpak kui ka naiste 470 klassis sõitvad õed Umbid asetsevad pärast kahte esimest võistluspäeva 19. kohal.

umbiddelta280509.jpg

Fotol: õed Umbid võistlemas Delta Lloyd regatil. Autor: Thom Tuow

Esimesel päeval kuni 13 m/s puhunud tugeva tuule ja teisel päeval valitsenud vaiksete keerutavate tuulte oludes tuli mitmetes klassides osa planeeritud sõitudest edasi lükata. Seetõttu on meie purjetajad nii Finn kui ka naiste 470 klassis kahe päeva jooksul saanud kirja vaid kolm sõitu.

Deniss Karpak (SK Karpak Sailing Team) on Finn klassis saavutanud ühe 9. ja ühe 5. koha, esimeses võistlussõidus tal paraku finišeerida ei õnnestunud. Kogutud 78 punktiga paikneb Deniss hetkel 19. kohal. Liidripositsioonil on britt Giles Scott 6 punktiga. Kokku võistleb Finnil 63 purjetajat.

Õed Marjaliisa ja Elise Umb (PSS Maru) on naiste 470 klassis saanud kirja ühe 8. ja ühe 17. koha, teises sõidus tuli valestardi eest diskvalifitseerimine. See viib nad hetkel kogutud 58 punktiga samuti 19. kohale. Esikohal paiknevad 10 punktiga Suurbritannia purjetajad Penny Clark – Saskia Clark. Võistlemas on 32 paatkonda.

27. mail alanud purjetamise MK-sarja viies etapp Delta Lloyd Regatta kulmineerub pühapäeval, 31. mail medalisõitudega, kuhu pääseb igas klassis 10 parimat, kes selgitatakse välja eelmiste päevade võistlussõitude tulemuste põhjal.

Purjetamise maailmakarikasarjast

Purjetamise maailmakarikasarja peetakse esimest korda tänavu. Sari koosneb seitsmest etapist, sportlaste jaoks lähevad kokkuvõttes arvesse seitsmest etapist neli paremat tulemust. Sarja avaetapp peeti detsembris Austraalias – Sail Melbourne The Asia Pacific Regatta, jaanuari lõpus toimus USA-s Rolex Miami olümpiaklasside regatt. Kolmandaks etapiks oli aprillikuine Printsess Sofia Karikas Hispaanias Palma de Mallorcal ning neljandaks etapiks kohe pärast seda toimunud Semaine Olympique Francaise regatt Hyeres'is Prantsusmaal. Pärast Delta Lloyd regatti siirduvad purjetajad 20.-28. juunil toimuvale Kieli nädalale Saksamaal. Viimaseks, seitsmendaks etapiks on Skandia Sail For Gold Regatta Suurbritannias Weymouthis ja Portlandis 14.-19. septembril. Maailmakarikale võistlevad ainult olümpiaklassid.

Pärast esimest nelja etappi on Eesti purjetajate MK-sarja kohad järgmised: klassis Finn Deniss Karpak 14. koht (osalejaid kokku 95), klassis 470 naised Marjaliisa Umb – Elise Umb 21. koht (osalevaid paatkondi kokku 57).

Delta Lloyd Regatta koduleht ja tulemused: http://www.deltalloydregatta.org/2009/

Purjetamise maailmakarikasarja koduleht: http://www.sailing.org/isafsailingworldcup.php

Lisainfo:

Eesti Jahtklubide Liit
www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.