Somaalia piraadid röövisid laeva 33 T-72 tankiga

 Seekord sattusid piraadid kas peavõidu otsa või siis otse vastupidi, sellest võib saada nende kirstunael.

Rööviobjektiks langes Belize lipu all sõitev Ukraina kaubalaev FAINA. Pardal on 33 tanki T-72, kõvasti laskemoona ja varuosasid ning 21 meeskonnaliiget (17 ukrainlast, 3 venelast ning 1 lätlane). Hetkel pole veel teada, kas piraadid teadsid ette, mis on kaubaks või olid nad tõesti hästi informeeritud ja siin on mõni suurem mäng käimas, millest võib peagi lugeda ajalehtede esikülgedel.

"Ekspertide" sõnul puudub lähedal asuvates Somaalia sadamates võimalus tankid laevalt maha laadida.

Lloyd's List:

Experts believe that the hijack was random, with the pirates unaware of the sensitive nature of the cargo. They also point out that it will be impossible to offload the tanks at any of the small ports available locally. The two most likely scenarios now are either military intervention by the west, or a huge ransom payment to secure release of the military hardware.

Neljapäeva pärastlõunal teatas FAINA kapten, et nende laev on ümber piiratud kolme kaatri poolt, mis on täis relvastatud mehi. Tankid olid teel Keenia sadamasse Mombasa, kust need pidid edasi liikuma mööda maad Sudaani.

Mõtlema paneb Bill Warner'i postitus teemast.  

FAINA kapten võis surra südameseiskumise tagajärjel.  

One thought to “Somaalia piraadid röövisid laeva 33 T-72 tankiga”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.