Tallinnas toimub rahvusvaheline merenduskonverents

Eesti Laevaomanike Liit ja Eesti Mereakadeemia korraldavad 23. septembril rahvusvahelise konverentsi, kus arutatakse merenduse, keskkonnakaitse, transiidi ja sadamatega seonduvaid teemasid.

Eesti Laevaomanike Liidu tegevjuhi Enn Kreemi sõnul on aastakonverentsi esmane eesmärk kutsuda kokku Eesti mere-, transpordi-, avaliku ja akadeemilise sektori esindajad ning ettevõtjad, et üheskoos arutada olulisi merendusteemalisi küsimusi, vaadata tulevikku ning pakkuda välja lahendusi, mis oleksid kasulikud nii Eesti majandusele kui ka ühiskonnale laiemalt.

"Rahvusvaheline koostöö Läänemeremaadega, keskkonnakaitse teemad ning merenduspoliitika ELis ja Eestis on tänavuse konverentsi põhiteemad. Kursid Läänemerel sai konverentsi üldteemaks valitud seetõttu, et meie merendus ja majandussektor on suurte ja kiirete muutuste faasis. Konverentsil üritame leida vastuseid paljudele olulistele küsimustele, mis tagaksid Eesti majanduse ja merenduse konkurentsivõime ning jätkusuutlikkuse," märkis Kreem.

Konverentsi avab majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

Teiste seas esinevad konverentsil ettekannetega AS Tallink Grupp nõukogu esimees Toivo Ninnas, ASi Tallinna Sadam juhatuse esimees Ain Kaljurand, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Eero Pärgmäe, Eesti Mereakadeemia teadusprorektor Heiki Lindpere, Soome Laevaomanike Liidu peasekretär Mika Nykänen, Poola Laevaomanike Liidust Adolf Wysocki, Eesti Sadamate Liidu tegevdirektor Viktor Palmet, Leedu Laevaomanike Liidu peasekretär Raimundas Vaitiekunas, Eesti Mereakadeemia Teadus- ja Arenduskeskuse juhataja Raivo Portsmuth, Baltic Workboatsi projektijuht Kalle Aeg ning Victoria I kapten ja Eesti Mereakadeemia õppejõud Vahur Ausmees.

Lisainformatsiooni leiad siit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.