Täna algavad Pirital Laser Standard, Finn ja 470 klasside Eesti meistrivõistlused

Reedel saab Pirital Tallinna lahel alguse Samsung Eesti Karika III ja viimane etapp olümpiaklassidele – Tallinna nädal 2008, mis ühtlasi märgib Eesti meistrivõistlusi klassidele Laser Standard, Finn ja 470 ning Balti Mere Karika viimast etappi noortele purjelauduritele Techno293 ja alla 19-aastaste RS:X klassides.

Pühapäevani kestvale Tallinna nädal 2008 regatile, millega Eesti 470 Klassiliit tähistab ühtlasi oma 20. juubelit, on oodata ligi 70 purjetajat Eestist, Soomest, Lätist ja Poolast. Esindatud on olümpiaklassid Laser Standard, Finn, 470, RS:X meeste ning alla 19-aastaste ja naiste arvestuses ning noorteklassidest 420 ja Techno 293 purjelauad alla 15-aastaste ja alla 17-aastaste arvestuses. Eesti meistrid selgitatakse välja Laser Standard, Finn ja 470 klassides, kus oma klassi võitu lähevad püüdma teiste seas Argo Vooremaa ja Karl-Martin Rammo, Lauri Väinsalu, õed Umbid (PSS Maru) ja neid ohustavad esimest aastat ühes paadis istuvad Kaarel Kruusmägi – Marko Pomerants (SMS/ROPK) ja Soomet 470 klassis olümpial esindanud roolimees Niklas Lindgren.

Samsung Karikasarjas on kahe etapi järel Laser Standard klassis juhtimas Argo Vooremaa (Rein Ottosoni Purjespordikool), kannul Karl-Martin Rammo (ROPK) ja Patrick Abner (ROPK). Finnil juhib arvestust Lauri Väinsalu (ROPK) Martti Kinkari (ROPK) ja Heiko Eesalu (ROPK) ees. Pingeline seis on 470 klassis, kus võrdse punktiarvuga püüavad karikavõitu haarata Marjaliisa Umb – Elise Umb (PSS Maru) ja Kaarel Kruusmägi – Marko Pomerants (SMS/ROPK). RS:X meeste klassis on kõigutamatu liider Johannes Ahun (Surfhouse), alla 19-aastaste ja naiste klassis edestab Kevin Jakobson (HEP) Kaspar Aasat (HEP) ja Ingrid Puustat (HEP). Noorte Techno 293 alla 15-aastaste arvestuses läheb viimasele etapile liidrina vastu Nikita Rom (HEP), kannul Paul Frederik Sild (HPSK) ning alla 17-aastaste arvestuses juhib karikasarja Benjamin Siirak (HEP) Lisette Parika (HEP) ja Kevin Jakobsoni (HEP) ees.

Regati avamine toimub reedel kell 13.30 Kalev Jahtklubis. Võistlused avavad Eesti Jahtklubide Liidu juhatuse liige Toomas Tõniste, Kalev Jahtklubi kommodoor ja Eesti 470 Klassiliidu juhatuse liige Tõnu Tõniste, kuldsponsor Samsung Electronics Eesti esindaja Veikko Normann ja Tallinna Spordi- ja Noorsooameti spordiosakonna juhataja Priit Ilver. Esimese sõidu eelsignaal antakse kell 15.00. Laupäeval on sõidud planeeritud algusega kell 12 ning pühapäeval kell 11. Kolme võistluspäeva jooksul toimub igas klassis maksimaalselt 7 sõitu, kuid mitte rohkem kui 4 sõitu päevas. Tallinna nädal 2008 regati korraldavad Eesti 470 Klassiliit ja Eesti Jahtklubide Liit.

Samsung Eesti Karikas koosneb kolmest regatist nii noorte- kui olümpiaklassidele. Noorteklassid alustasid Samsung Karikasarja 13.-15. juunil Saaremaal toimunud Roomassaare regatiga, olümpiaklassid 4.-6. juulil Pirital toimunud Viimsi meistrivõistlustega. Noorte- ja olümpiapurjetajate teine etapp peeti ühiselt 28.-31. augustil Lohusalus Tallinna Jahtklubi Karikavõistlustel. 12.-14. septembril toimunud Pärnu Sügisregatt tähistas noorteklassidele ja olümpiaklassile Laser Radial viimast etappi, Tallinna nädala regatt paneb punkti olümpiaklasside heitlusele.

NB Meedial on võimalik kõigil võistluspäevadel jälgida sõite merel erikaatril. Koha broneerimiseks andke palun oma soovist eelnevalt teada (Maris Lindmäe, tel 5222 426).

Samsung Eesti Karika koduleht (tulemused, fotod, juhendid): http://www.puri.ee/web/…

Lisainfo:

Eesti Jahtklubide Liit
www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.