Viking ADCC

 

IMO number : 9430105
Name of ship : VIKING ADCC
Gross tonnage : 15966
Type of ship : Passenger/Ro-Ro Cargo Ship
Year of build : 2009
Flag : Finland
Status of ship : In Build
   

Viking ADCC on Viking Line'le kuuluv kiire reisiparvlaev. Laeva ehitatakse Hispaania laevatehases Astilleros de Sevilla. Aluse valmimise tähtajaks on suvi 2009.

Laeva valmides suunatakse Viking ADCC liinile MariehamnKapellskär, kus alus asendab M/L Rosellat.

Uue laeva töönimi on Viking ADCC (All seasons Day Cruising and Commuting). Taustal on mitmeaastane arendustöö, mille käigus on analüüsitud pika aja jooksul süstemaatiliselt kogutud reisijate arvamusi ja turuandmeid. Nende põhjal määratleti 2005. aastal üldruumide, reisijate ja sõidukite mahutavuse esialgsed nõuded. Nii Rootsi kui ka Ahvenamaa reisijaid on palutud rääkima oma mõtetest ja arusaamadest, kuidas laeva peaks planeerima. Tagasiside on projekteerimistöid oluliselt aidanud. Viking Line jätkab ideede kogumist kuni veebruari lõpuni, siis lõpeb üldruumide lõplik viimistlustöö.

Erilist tähelepanu on pööratud liikumispuuetega inimeste vajadustele, näiteks autotekil jäetakse autode vahele palju ruumi, trapid ja liftid on mahukad ning sisenemisruumide, restoranide, poodide ja autotekkide ustelävede projekteerimisel on arvestatud puuetega inimeste vajadusi.

Viking Line

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.