Haavel ja Kivistik võitsid 49er klassi Soome GP-sarja hõbeda

Eesti 49er klassi meeskond GILD Bankers koosseisus Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik tulid Soomes peetud Audi 49er Grand Prix 2008 sarja kokkuvõttes teisele kohale. Suve jooksul peetud kümnest etapist võitis tiim kolm, alistades korduvalt ka valitsevad Soome meistrid.

Sarja võitis ülekaalukalt Wärtsilä-Arcada meeskond Lauri Lehtinen – Heikki Soininen, kes kogusid kokkuvõttes 87 punkti ning said kirja viis etapivõitu. Eesti ainsa 49er klassi tiimi Haavel – Kivistiku pingutused krooniti hõbemedaliga, mille tagasid 59 punkti. Kolmas koht kuulus meeskonnale Defa roolimehe Rasmus Dieseni ja soodimehe Gasti Jukka Miettineniga 54 punktiga. Senised Soome meistrid Team Fazerin Sininen koosseisus Janne Uusi-Autti ja Kalle Bask pidid leppima alles viienda kohaga, mille tõid 47 punkti. GP-sarjast võtsid osa 15 paatkonda.

Juuni algusest augusti lõpuni peetud sarjas võisteldi kümnel etapil. Iga etapi võit andis meeskonnale Grand Prix arvestuses 10 punkti, teine koht 8 punkti ning kolmas koht 6 punkti. Järgmised viis tiimi said vastavalt 5, 4, 3, 2 ja 1 punkti, ülejäänud meeskonnad punkte ei saanud.

Audi 49er Grand Prix 2008 koduleht ja tulemused: http://www.49er.fi/

49er-haavel-kivistik-est.jpg

Lisatud fotol: 49er klassi meeskond Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik sõiduhoos.

Lisainfo:

Eesti Jahtklubide Liit
www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.