Muinastulede öö Toilas, 30. augustil

Sellel laupäeval tõotab tulla huvitav üritus Toila rannas. Nimelt tulevad sinna kokku merehuvilised üle Eesti, et vana Skandinaavia traditsiooni järgi süüdata tuled Läänemere kallastel suvehooaja lõpu tähistamiseks, ühtekuuluvustunde kinnitamiseks ning lahkunud hingede mälestuseks. 

Tuled süüdatakse traditsiooniliselt kell 21.00 mereäärsetes paikades nii, et need paistaksid järgmise tuleni. Programm algab kell 16.00 ja lõppeb peale südaööd. Huvitavat tegevust jagub nii täiskasvanutele kui ka lastele.

Kavas on:

  • Merel vaatemänguline etendus Piirivalveametilt (merepääste) ja Eesti Politseilt (merepolitsei) – kalameeste hukk ja päästmine merel, piirivalve helikopteri maandumine ja uudistamine, piirivalve teenistuskoerte demonstratsioonesinemine, piirivalve merekaatrite esitlus
  • Rannas on avatud Seaküla Simsoni skulptuuriklass
  • Lastetelk – kivide maalimine, köie punumine, laevukeste meisterdamine, aarete jaht
  • Rannas – Meremeeste DEMO – paadi hukk ja päästeparve vette laskmine
  • jpm…

Muusikaga lõbustavad rahvast Boamadu ja Pärgament . Üritus toimub Jõhvi kontserdimaja ning Toila vallavalitsuse koostööl. Õhtuprogramm on külalistele tasuta.

Kes arvab, et ei viitsi kohale sõita, kui tahab siiski üritusest osa saada, siis võib randa piiluda läbi kaamera :). Ise olen kindlasti kohal.

2 thoughts to “Muinastulede öö Toilas, 30. augustil”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.