Algas The Tall Ships’ Races 2008

23. juulil kell kolm kohaliku aja järgi algas taas maailmaregatt The Tall Ships' Races, sel aastal toimub see Põhjameres. Laevad kogunesid 5-6 päeva tagasi Liverpooli, mis teatavasti on sel aastal ka Euroopa kultuuripealinn, kus regatiliste aluseid külastas kahe päevaga üle 200 tuhande inimese. Peale suurejoonelist avamist ja purjelaevade paraadi suunduti ühiselt Iirimaa põhjaranniku lähedale, et alustada võistlemist.

The Tall Ships' Races 2008 map TSR esimene etapp 25.07.08

Poolakad Eesti vetes

Kõige osavam olid stardis Dar Mlodziezy meeskond, kes asus esimestel miilidel juhtima, konkurendid Eendracht ja Cuauhtemoc tihedalt kannul. Tänaseks, kui regatt on kestnud juba kaks päeva, on poolakad küll mõnevõrra tagapool (oma klassis kümnendad), juhtimas Alexander von Humboldt.

Praeguse võistlusetapi finiš on Måløy's, kust alustatakse fjordide vahel seilamist. Teine võistlusetapp algab 9. augustil Bergenist ja kogu regati lõpetamine toimub 23. augustil Hollandi linnas Den Helder. Liverpoolis toimunust saab vaadata pildigaleriid siit.

Pelican and Alexander von Humboldt at the race start

Mir crosses the start line with HMS Grimsby in the background

Statsraad Lehmkuhl and Sorlandet at the race start

FOTOD: http://www.sailtraininginternational.org/

Dar Mlodziezy külastas hiljuti – maikuus – Tallinna, pildid sellest siin. Eelmisel aastal, kui regatt toimus Läänemerel ja ühe võistlusetapi finiš oli Suurupi lähedal, sai samasid laevu ka täispurjeis meie ranniku lähedal näha.

Igal aastal kogunevad maailma suuremad purjekad suurele võidusõidule. The Tall Ships' Race'i nimelist võistlust korraldab heategevuslik organisatsioon Sail Training International. Organisatsiooni eesmärgiks on kaasa aidata purjetamise populariseerimisele noorte hulgas. Mereblogi andmetel sel aastal Eesti meeskondasid regatil ei osale, kuid mõni eestlane võib-olla on teise lipu all oleva laeva meeskonnaliige.

Peale seda võidusõitu suunduvad mõned osalised septembris järgmisele regatile, mis lõpeb Kanaari saartel. Järgmisel aastal toimub regatt taas Läänemerel, mil lõpuks suundutakse St. Petersburgi.


To see the positions of the fleet via the fleet tracking, click here

To see the full list of the positions with average speed and distance to go, click here. (Select Liverpool to Maløy)

Further pictures from The Tall Ships' Races 2008 are available to view here….

THE TALL SHIPS' RACES 2008
Organised by Sail Training International
Supported by Antwerp

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.