Anna Pohlak võitis Põhjamaade meistrivõistlustel 11. koha

15.-20. juulil Rootsis Mäläreni järvel peetud Põhjamaade noorte purjetamismeistrivõistlustel oli edukas Eesti noorsportlane Anna Pohlak, kes võitis Zoom8 klassis tüdrukute arvestuses 11. koha.Anna Pohlak

Pohlak (Tallinna Jahtklubi) kogus üheksas sõidus kokku 75 punkti, tema parimad tulemused olid 5.,6., kaks 7. ning 8. koht, samuti kuulusid talle kaks 21. kohta. Vastavalt võistlusjuhendile läksid mahaarvamisele kaks madalamat tulemust, milleks olid 30. ja 34. koht. Põhjamaade meistriks tuli tüdrukute arvestuses noor norralanna Ingrid Kvåle Nordaas 31 punktiga, tüdrukuid võistles Zoom8 klassis 46.

Optimist klassis selgus paremusjärjestus kaheksa võistlussõidu tulemuste põhjal. Poiste arvestuses oli Eesti esindatud seitsme noorsportlasega. Karl Kask (Kalevi Purjespordikool) tuli parima eestlasena 42. kohale 246 punktiga. Sten-Christian Taal (Kalevi Purjespordikool) võttis 57. koha 325 punktiga, Peeter Kask (Kalevi Purjespordikool) sai 66. koha 388 punktiga ning Ken Kaurile (Kalevi Purjespordikool) kuulus 67. koht 394 punktiga. Järgnesid järjestikku Georg Haud (Rein Ottosoni Purjespordikool) 69. kohal 409 punktiga, Karl Rihard Penu (Kalevi Purjespordikool) 70. kohal 428 punktiga ja Mihkel Rebane (Kalevi Purjespordikool) 71. kohal 445 punktiga. Põhjamaade meistriks tuli taanlane Jörgen Mohr Ernst 52 punktiga, poisse osales 77.

Optimist klassis tüdrukute arvestuses ainsa eestlasena võistelnud Kätlin Tammiste (Rein Ottosoni Purjespordikool) sai 54. koha 286 punktiga. Esikoht kuulus rootslannale Johanna Bergqvistile 45 punktiga, tüdrukuid võistles 70.

Tulemused: http://www.jnom2008.se/

Lisainfo:

Eesti Jahtklubide Liit
www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.