Merelaagri dessant kommipoodi

Tekst ja fotod: Külli Haav 

Sel päeval, kui kogu Tallinn alkokeelu hilisemaks lükkamist tähistab ja purjetajad Roomassaarest Muhu Väina regatti alustavad, asusid veekindlad merelaagri II vahetuse lapsed 5 km pikkusele teele Paldiski magusapoodide poole.

rännak

Vihma sadas, kui rannaäärsele liivale jälgi jätsime, EMEX-i platsi läbides metalli känkraks pressimist nägime ja siis, kui linnapoisse tervitasime. Lõpuks kerkis läbi tinahalli vihmakardina esile kaubamaja trepp, hoone vallutati paari silmapilguga.

Mida merelaagrilised poest ostsid?

ära tõin!

Rene, kes elab vahel Stockholmi linnas Högdaleni kvartalis, ostis 400 krooni eest karastusjooke ja muud magusat. Noormehe sõnul on ta suur jookide tarbija ning antud summa kulutamine tavaline iga 3-4 päeva tagant.

tähtis pole siht vaid teekond

Maria, kes ainsa tüdrukuna täispikka jalgsi tagasiteed ei põlanud, koostas oma paki õuntest, jäätisest ja veel mõnest mitte nii väga ebatervislikust asjast.

midagi tuleb välja mõelda!

Mida autogramme täis kipsiga Anetil, kes laagris lõunaajal kõhu korralikult täis sõi, poest välja smugeldada õnnestus, ma kahjuks ei näinud. Kiire telefonikõne tulemusena kasvatajate brigaadile eesotsas Katsiga selgus, et kummikomme.

ei anna alla!

Surfhouse'st ostetud Emerica pusa ja Circa tosse kandev Marek varustas end aga kümnekonna muskaatpähkliga. "Mulle maitseb, peaaegu igale toidule lisan," seletas gurmaan. Kui kellelgi huvi tekib, siis tuleb kiirustada, sest Paldiski kaubamajja jäid alles viimased kolm pähklit!


Mairold: Nii, et vihm ei tee vapratele seiklejatele midagi. Kuuldavasti ka võidupüha paraadi skaudid ja gaidid ei saanud sel päeval nohugi. Vt. ka 2007. aasta merelaagri fotosid siit.

Mairold

meremees ja sulesepp

One thought to “Merelaagri dessant kommipoodi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.