Neljapäeval stardib Pärnus 11. Saaremaa Watergate regatt

Eestis esmakordselt peetav Avamere Eesti Karikas 2008 saab avalöögi neljapäeval, 10. juulil, mil sarja avaetapil Saaremaa Watergate regatil stardivad Pärnu Jahtklubist Roomassaarde ligi 30 jahti.

11. korda toimuva Saaremaa Watergate regati pidulik avamine toimub neljapäeval kell 11 Pärnu Jahtklubi hoone ees, kus purjetajaid tervitavad Pärnu Jahtklubi kommodoor Egon Elstein ja Pärnu abilinnapea Jane Mets. Esimene start on planeeritud kell 14 ning pärast umbes 160-200 meremiili pikkuse raja läbimist on finiš planeeritud Roomassaares. Autasustamine toimub laupäeval, 12. juulil kell 19 Roomassaare Sadama Jahtklubis.

Võisteldakse kolmes grupis vastavalt GPH (general purpose handicap) händikäp süsteemile. GPH näitab jahi arvestuslikku kiirust ühikus sekund/miil ehk mitme sekundiga jaht peaks ühe miili läbima. Iga jahi koefitsient arvutatakse välja spetsiaalse arvutiprogrammi abil, võttes arvesse taglase mõõtu, purjemõõte, kere kuju, meeskonna kaalu ja teisi parameetreid. Üldjärjestus saadakse finishiaja korrutamisel jahi GPH-ga. I grupis sõidavad jahid, mille GPH on väiksem kui 610,0, II grupi võistlejatel on GPH 610,1 – 650,0 ning III grupil on GPH suurem kui 650,1.

Avamere Eesti Karikas 2008 teine etapp leiab aset 13.-19. juulil, mil Muhu väina regatt viib purjetajad Roomassaarest Sõrule, Lehtmasse, Dirhamisse, Tallinnasse ning Tallinna ringile. Muhu väina regatil selguvad ühtlasi ka avamerepurjetamise Eesti meistrid. 22.-27. juulil toimub Tallinna lahel karikasarja III etapp Honda Baltic Offshore Week, mille raames peetakse ka ORCi klassi jahtide lahtised Eesti meistrivõistlused. Avamere Eesti karikasarja kokkuvõttes lähevad arvesse kõigi kolme etapi lõpptulemused, mahaviskeid ei toimu. Etappide tulemuste punktisumma arvutatakse punktitabeli järgi, kus Muhu Väina regati ja Honda Baltic Offshore Week regati koefitsient on 1,2 ning Saaremaa Watergate etapi koefitsient 1. Välisvõistlejaid maha ei arvata.

Saaremaa Watergate regati korraldab Pärnu Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

Avamere Eesti Karikasarja koduleht (juhendid, fotod, tulemused)

Lisainfo:

Pärnu Jahtklubi
www.jahtklubi.ee

Eesti Jahtklubide Liit
www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.