Haavel ja Kivistik said 49er klassi Soome Grand Prix sarjas kaks etapivõitu

Tõnis Haavel – Lenart Kivistik võitsid sel nädalavahetusel Soomes peetud Audi 49er Grand Prix 2008 sarjas kolmanda ja neljanda etapi. Nelja etapi kokkuvõttes asus Eesti tiim edetabelit juhtima, edestades kindlalt ka valitsevaid Soome meistreid.

Eesti ainus 49er klassi tiim Haavel ja Kivistik võitsid laupäeval, 14. juunil peetud kolmanda etapi ning said esikoha ka pühapäeval, 15. juunil peetud neljandalt etapilt. Lauri Lehtinen ja Heikki Soininen tulid mõlemal etapil teiseks ning valitsevad Soome meistrid Janne Uusi-Autti ja Kalle Bask jäid mõlemal etapil kolmandale kohale.

Soome Audi 49er GP sarja esimene etapp toimus 7. juunil, siis said Haavel ja Kivistik esikoha, alistades finaalis poole paadipikkusega Uusi-Autti ja Baski. 8. juunil peetud teisel etapil kuulus Eesti meeskonnale 3. koht.

Nelja etapi järel asuvad Haavel ja Kivistik Audi 49er Grand Prix 2008 kokkuvõttes 1. kohal 36 punktiga. Teisel kohal järgnevad Lauri Lehtinen ja Heikki Soininen 32 punktiga ning kolmandal kohal Janne Uusi-Autti ja Kalle Bask 27 punktiga. GP-st võtavad osa 12 paatkonda.

Sarjas on plaanis 10 etappi. Iga etapi võit annab meeskonnale Grand Prix arvestuses 10 punkti, teine koht 8 punkti ning kolmas koht 6 punkti. Järgmised viis tiimi saavad vastavalt 5, 4, 3, 2 ja 1 punkti, ülejäänud meeskonnad punkte ei saa.

Grand Prix järgmised etapid peetakse 5. ja 6. juulil.

Audi 49er Grand Prix 2008 koduleht ja tulemused: http://www.49er.fi/

49er-haavel-kivistik-est.jpg

Lisatud fotol: 49er klassi meeskond Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik sõiduhoos.

Lisainfo:

Eesti Jahtklubide Liit – www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.