Draakonite Eesti lahtised meistrivõistlused võitis Alar Volmeri meeskond

Pühapäeval lõppesid Tallinna lahel Draakon klassi lahtised Eesti meistrivõistlused. Tiitlivõidu võttis eestlaste My Best, mille meeskonnas purjetasid kogenud kipper Alar Volmer, Lauri Tammik ja Toivo Roosmaa.

draakoni-lahtised-emv-2008-alar-volmer.jpgRegati üldarvestuses võitnud ning ka Eesti meistriks tulnud EST-9 My Best meeskond sai viiest sõidust kolmes esikoha ning kogus kokkuvõttes 8 punkti. Teise koha sai soomlaste FIN-50 Rat Pack 9 punktiga, roolis oli Henrik Dalhman ning meeskond kooseisus Guy Dannström ja Marcus Lindström. Kolmandaks tuli RUS-15 Amigo Venemaalt 12 punktiga, roolis Mikhail Petriga ning meeskonnas Nikolay Poljakov ja Pavel Savenko.

Eesti meeskondadest osalesid veel EST-1 Karina, kelle meeskonnale kuulus kapten Jevgeni Kazakovi juhtimisel 4. koht 13 punktiga, ning EST-11 Sailaway, kes sai skipper Dmitry Bondarenkoga roolis 8. koha 25 punktiga.

Kolm päeva väldanud Draakon klassi Eesti lahtistel meistrivõistlustel võistlesid kaheksa paatkonda kolmest riigist – Soomest, Venemaalt ja Eestist. Reedel ja laupäeval peeti kokku 5 sõitu, ent võistluste peakohtunik otsustas pühapäevased võistlussõidud ära jätta tugeva tuule tõttu – Tallinna lahel puhus tuul 11-13 m/s, puhanguti 16-18 m/s.

Regati korraldasid Tallinna Kalevi Jahtklubi ja Eesti Draakon Liit.

Lisatud fotol Eesti lahtiste meistrivõistluste võitja EST-9 My Best, mille roolis Alar Volmer ning meeskond Lauri Tammik ja Toivo Roosma. Foto autor Margit Hein, EJL.

Võistluste tulemused: www.puri.ee

Lisainfo:

Eesti Jahtklubide Liit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.