Täna algab Roomassaares Samsung Eesti Karika noortepurjetamise avaetapp

Sel nädalavahetusel, 13.-15. juunil saab avalöögi Roomassaare regatt, mis märgib purjetamise Samsung Eesti Karika 1. etappi noorpurjetajatele. Võistlustulle astuvad üle 100 noore Eestist ja Lätist.

Esindatud on viis klassi, võisteldakse kuues arvestuses. Optimist klassis on registreerunud 51 noort, Zoom 8 klassis 23 noort, Laser 4,7 klassis 14 noorsportlast ning 420 klassis kaks kaheliikmelist meeskonda. Techno 293 klassis peetakse arvestust vanuse järgi, alla 15-aastaseid noori surfareid võistleb 7 ning alla 17-aastaseid samuti 7.

Regati avamine toimub reedel kell 14 Roomassaare sadamas, võistlused avavad maavanem Toomas Kasemaa, kuldsponsor Samsung Electronics Eesti esinduse juht Ursel Velve ning Saaremaa Merispordi Seltsi kommodoor Margus Hiet. Esimese sõidu eelsignaal antakse kell 16. Laupäeval on sõidud planeeritud algusega kell 12 ning pühapäeval kell 11. Kolme võistluspäeva jooksul toimub igas klassis kokku maksimaalselt 7 sõitu, kuid mitte rohkem kui 4 sõitu päevas.

Roomassaare regati korraldab Saaremaa Merispordi Selts koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

Regati juhend: http://www.puri.ee/web/data/files/Roomassaare_regatt_2008_voistlusjuhend.pdf

Samsung Eesti Karikas koosneb kolmest regatist nii noorte- kui olümpiaklassidele. Olümpiaklassid alustavad Samsung Karikasarja 4.-6. juulil Pirital toimuvate Viimsi meistrivõistlustega, noorte- ja olümpiapurjetajate teine etapp peetakse ühiselt 28.-31. augustil Lohusalus Tallinna Jahtklubi Karikavõistlustel. Noorte kolmas etapp toimub 12.-14. septembril Pärnu Sügisregatil ning olümpiaklasside kolmas etapp sõidetakse 19.-21. septembril Pirital Tallinna nädala regatil.

NB Meedia saab iga päev jälgida võistlussõite merelt. Piirivalvekaater väljub Roomassaare sadamast regati büroo asuva kai äärest kütusetankimispaiga juurest reedel kell 15.15. Laupäevased ja pühapäevased väljumisajad saab kokku leppida eelneval võistluspäeval.

Lisainfo:

Saaremaa Merispordi Selts

Eesti Jahtklubide Liit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.